sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

OSTAO STARI DERBI MLADOST (APATIN) – RADNIČKI (SOMBOR), A OD JESENI NOVI: SLOGA (ČONOPLJA) – RADNIČKI 1912 (SOMBOR)

Juče je Fudbalski savez Vojvodine doneo odluku o sastavu ekipa koje će nastupati u ligama koje se igraju na teritoriji Pokrajine

Srpska liga Vojvodine proširena je ove sezone sa 18 na 20 klubova. Stav FSV je da se pored prvoplasiranih timova u vojvođanskim ligama, Sloge iz Čonoplje, novosadske Mladosti i Slobode iz Novih Kozaraca, među trećeligašima, zahvaljujući sistemu davanja ponuda, a ne na osnovu ostvarenog plasmana na tabeli, još nađu Jedinstvo iz Stare Pazove, kao i timovi iz Vojvođanske lige Sever Stari grad iz Bačke Palanke i Tisa iz Adorjana. Pored novajlija ligu će činiti još OFK Bečej 1918, Hajduk 1912 Kula, Omladinac Novi Banovci, Bratstvo 1945 Prigrevica tačnije Stara Pazova, Bačka 1901 Subotica, OFK Vršac, Borac Sakule, Dinamo 1945 Pančevo, Dunav Stari Banovci, Radnički Zrenjanin, Kozara Banatsko Veliko Selo, Radnički 1912 Sombor, 1. maj Ruma, Vojvodina 1928 Perlez.

Nema sumnje da će posebno interesovanje ljubitelja fudbala na ovim prostorima pobuditi derbi između Sloge iz Čonoplje i Radničkog 1912, jer su to jedina dva predstavnika iz somborskog okruga. Prigrevačko Bratstvo 1946 promenilo mesto boravka i kao domaćin igraće u Staroj Pazovi.

U Vojvođanskoj ligi Sever sačuvan je “večiti lokalni derbi” Sombor – Apatin, jer je somborski Radnički i pored poslednjeg mesta na tabeli, zahvaljujući prekidu prvenstva, sačuvao svoj status, pa će i ove sezone ova dva kluba odmeriti snage u istom rangu takmičenja. Uz Radnički i Mladost ligu čine još:ČSK Čelarevo, Tavankut, Mladost Bački Petrovac, Vrbas, Crvenka, Bajša, Tekstilac Odžaci, Vojvodina Bačko Gradište, Bačka Pačir, Krila Krajine Bačka Palanka, Mladost Turija, Hercegovac Gajdobra, Vojvodina Tovariševo, Njegoš Lovćenac, Srbobran i Obilić Novi Kneževac.

Kako sada stvari stoje takmičenja koja su pod vođstvom FSV trebalo bi da počnu polovinom avgusta, ali je ostavljen prostor da se tačan datum definiše u skladu epidemiološkom situacijom i odlukama Vlade.