petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

OVO JOŠ NISAM SREO – FENOMEN ZVANI MILKA NIKŠIĆ

Piše: Jovan Banjac

ODAKLE JOJ TOLIKA VOLJA I SNAGA?

Dugo, više od pola veka, sam u sportu. Obavljao sam razne funkcije od aktivnog sportiste preko funkcionera do sportskog novinara. Sarađivao i susretao mnoge domaće i svetske asove od kojih je jedan trenutno najpopularniji, selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Boba Kovač (gostovao u emisiji Radio Apatina „Sportski ŠARM“) i da ne nabrajam sve redom, jer ih je puno i iz svih oblasti sporta, ali ne pamtim da sam sreo nekoga poput Milke Nikšić trenera rukometaša i rukometašica Prigrevice. Ova mlada žena zaslužuje da se svrsta u red fenomena, jer to što ona radi za razvoj rukometa u svom selu, to se retko viđa.

Od njih stvara šampione

Kada bi počeo da nabrajam sve njene aktivnosti trebalo bi mi puno vremena i prostora, a sasvim je izvesno da bi propustio neku, jer Milka radi danonoćno i teško je pratiti njen ritam rada. Iz tog razloga osvrnuću se samo na neke, one koje su za pohvalu više od ostalih, a one koje neću dotaći su toliko značajne da bi se mnogi dičili njima. Pod njenim vođstvom rukometni sport je u Prigrevici dostigao najviši nivo i postao je sport No 1 za dečake i devojcice. Ono što se posebno mora naglasiti, ekipe koje ona vodi ostvaruju rezultate koji su za ponos sela i opštine. Pred mladim Prigrevčanima poklekli su vršnjaci iz najvećih srpskih rukometnih centara, a rezultati su toliko impresiorni da ulivaju strah rivalima Milkinih „pulena“. I nije to slučajnost. Samo onaj ko se bavio trenerskim pozivom zna koliko je stresan i naporan taj poziv, a Milka ga obavlja sa lakoćom.

Zar treba nešto više reći sem podatka da vikendom sedi na klupi SEDAM različitih utakmica svojih miljenika. Ne treba biti mnogo mudar pa izračunati koliko je to vremena, a ako se tome doda da su ekipe obavezne da dođu oko sat vremena pre utakmice, pa po završetku dok se spakuju, pa put, a tek priprema i još mnogo toga. Pitam se odakle joj tolika ljubav, snaga i volja prema sportu. 

Ovim putem apelujem, ukoliko postoji neko ko evidentira i prati učinak trenera da obrati pažnju na zasluge ove mlade žene.  Ona je dala neprocenjiv doprinos popularizaciji opštinskog rukometa, ali na onaj pravi način propraćen uspesima koje retko da će bilo ko sa ovih prostora ponoviti. Smatram da zaslužuje, ako ništa drugo, onda neko društveno priznanje za pomenuti deo uspešnog rada, jer pred njom su još mnogo godina i nadamo se isto toliko želje za uspesima.

Za kraj ću poručiti:- Milka, ti si pravi sportski fenomen i nadam se da ćeš nastaviti u istom stilu!