subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PENAL UGASIO AMBICIJE MLADOG TIMA SOMBORACA

Radnički i dalje protiv „vetrenjača“

I treća utakmica ove jeseni u kojoj su fudbaleri Radničkog bili domaćini na Gradskom stadionu u Somboru, završena je porazom po njih. Ovoga puta ih je savladao novajlija u ligi, ekipa Starog Grada iz Bačke Palanke, a ubedljiv rezultat (0:3) ne daje pravu sliku događaja na terenu tokom 90 minuta utakmice.
Kao i sve predhodne, i ovaj meč za crveno-bele počeo je sa nevoljama oko sastava, jer početnih jedanaest je jedva sakupljeno, a razlozi su različite prirode. Dva igrača su pauzirala zbog crvenih kartona iz predhodnog meča, dvojica standardnih su bili na đačkoj eksurziji, trojica ne dolaze (?), jedan je duže vreme bolestan, a uprava zajedno sa igračima koji se redovno odazivaju treninzima i utakmicama, nailazi na „vetrenjače“ raznih tipova, koji zdušno rade na posrtanju kluba sa najdužom tradicijom u okrugu.
Vezmar, N. Tevanović, Josić, Kolarić, Martinović, S. Tevanović,  Kovačić, Mijović, Lukić, Pavin i Mitrović su počeli meč, a na klupi je sedeo samo Saša Zorica. Ubedljivo najmlađi tim lige, gde u svakom kolu poneko zaigra iz kadetskog sastava, a u ovom meču „vatreno krštenje“ je imao mladi Mijović, koj je rođen 2002 godine. Pet igrača iz ove postave imaju ukupno dvadesetak mečeva u seniorskoj konkurenciji.
I pored svih ovih problema mladi iz somborskog „vrtića“ su dobro počeli meč sa fudbalerima iz Bačke Palanke, bili su gotovo ravnopravni rival punih sat vremena, tačnije do dosuđenog jedanaesterca za goste, kojim je sudija Tanović prestrogo kaznio mladiće u crveno-belim dresovima. Sa „kreča“ je siguran bio Kovačević, a minimalno vođstvo gostiju negativno je uticalo na fudbalere domaćeg tima, mada su u narednih dvadesetak minuta atacima ka čuvaru mreže Starog Grada, želeli spasiti bar bod. Nekoliko prilika i poluprilika nije iskorišteno, a nada za jedan bod, ugašena je u 87 minuti kada se Kovačević po drugi put upisao u strelce. Tri minuta kasnije Batinica postiže treći gol i stavlja tačku na „I“.
Iako poraženi, mladi fudbaleri somborskog Radničkog, burno su pozdravljeni od malobrojne, verne publike, prilikom izlaska sa terena.
U naredna dva meča Radnički gostuje u Crvenki i Pačiru.