četvrtak, 28 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PETROVI „KLINCI“ MEĐU NAJBOLJIMA U SRBIJI

Među 16 najboljih timova Srbije, generacije 2012. godišta, na završnom turniru koji će se održati poslednjeg vikenda u maju na Zlatiboru, a pod nazivom „SOS liga budućih šampiona“ naće se mladi fudbaleri apatinske Mladosti, koji su to pravo stekli kroz kvalifikacije, odnosno kao prvaci zimske lige i predstavljaće zapadnobački okrug. Ovo je veliko priznanje, ne samo za generaciju koju već dve godine vodi trener Patar Bursać, već za kompletnu opštinu i okrug.

Budući šampioni, pioniri FK Mladost Apa

Dečaci koji u svom treneru vide stratega, prijatelja, oca i čoveka kome mogu verovati vredno treniraju i sa nastrpljenjem isčekuju dan kada će se naći među vršnjacima iz najeminentnijih srpskih klubova.

-Ovo je jedna darovita generacija u kojoj su isključivo dobri i vredni dečaci, koji pored toga što žele da budu uspešni sportisti uglavnom su odlični učenici. Sa njima je pravo zadovoljstvo raditi, jer sve što se dogovorimo na treninzima pokušavaju da sprovedu u delo na terenu, napominje trener Bursać.

Dobar i stručan rad ovog mladog trenera počeo je da donosi prave plodove u vidu rezultata. Nekadašnji igrač mlađih selekcija beogradskog Partizana, sve što je učio tokom karijere, koja i dalje traje, nesebično prenosi na dečake od kojih Apatin sa pravom očekuje da izniknu u dobre fudbalere koji bi vremenom mogli da povrate nekadašnju slavu ovog kluba.

Uvek dogovor u prvom planu

-Mi deci ne namećemo neke nerealne zadatke, već pokušavamo da ih kroz opušten rad, gde će im lopta biti predmet zabave, pridobijemo da zavole fudbal i to za sada dobro funkcioniše. Mada se van terena i mimo treninga lepo slažemo, kada radimo onda je određana discilplina prisutna i to oni shvataju. Trude se i to je jedan od ključnih elemenata dosadašnjeg uspeha. Biću najiskreniji kada kažem da je plasman u završnicu ovog turnira za nas veliki uspeh. Ne gajimo neke preterane i nerealne ambicije, ali naglašavam da na Zlatibor ne odlazimo sa istaknutom belom zastavom niti nam je namera da budemo „topovska hrana“ ostalim timovima. U preostalom periodu pokušaćemo da se dodatno dobro pripremimo i da prezentujemo naš grad i sva okolna mesta na najbolji mogući način, poručuje Petar Bursać koji ima ogromne zasluge što je škola fudbala unutar apatinske Mladosti ponovo aktivna i što okuplja veliki broj mališana svih uzrasta.