petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

POČINJE DEOBA SREDSTAVA ZA DEZINFEKCIJU OBJEKATA

Po nalogu štaba za vanredne situacije opštine Apatin, a u cilju suzbijanja širenja korona virusa JKP „Naš dom“ Apatin je počelo danonoćno da proizvodi sredstvi na bazi natrijum hipohlorita. Tim povodom su se ispred štaba medijima obratili direktor pomenutog preduzeća Nebojša Smiljanić i zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać.

Sredstvo koje će se od subote deliti građanima po domaćinstvima je već razblaženo sredstvo i može odmah početi da se primenjuje. Sredstvo ne sme da dođe u kontakt sa kožom, potrebno je koristiti zaštitne rukavice i koristi se samo za spoljnu upotrebu. Najbolje je tretirati površine pokrivene pločicama, betonom, hodnike zgrada, stepeništa, rukohvate i kvake. – objasnio je direktor JKP „Naš dom“ Apatin.

Podela po domaćinstvima kreće od subote ujutro iz Sonte od 8:30, nakon čega će se deliti u Svilojevu, Prigrevici i Kupusini.

Smiljanić je zamolio ovom prilikom građane u pomenutim naseljenim mestima opštine Apatin da kapije ostave otključane kako bi se izbegao kontakt sa domaćinstvima. Volonteri će unositi sredstvo u dvorišta, a na samom pakovanju postoji nalepnica sa uputstvom za upotrebu.

Da ne bude zabune, sredstvo koje smo počeli deliti pravnim licima je koncentrovano, tako da će oni to sami razblaživati sa vodom u srazmeri 1:9, kako su i dobili u uputstvu. – rekao je Smiljanić

Pre svega želim ispred štaba za vanredne situacije da se zahvalim JKP „Naš dom“ Apatin i svim radnicima koji su ovde radili u tri smene kako bi proizveli dovoljnu količinu sredstva za dezinfekciju koja iznosi 60.000 litara i mislim da smo po tome jedinstveni u čitavoj Srbiji. Na ovaj način ćemo omogućiti svakom našem građaninu da dezinfikuje svoje dvorište i površine u kući koje su pod rizikom da na njima postoji virus. – rekla je zamenica predsednika opštine Apatin

Podela počinje sutra, u subotu, kreće se od Sonte, preko Svilojeva, Prigrevice i Kupusine, da bismo u nedelju i narednih dana nastavili podelu u Apatinu i time zaista iskazali veliku brigu štaba za dobrobit svakog našeg građanina. Cilj nam je da situacija ostane ovakva kakva je sad, da u našoj opštini za koju smo nadležni nemamo ni jednog obolelog od korona virusa. – dodala je Dubravka Korać.