četvrtak, 28 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PODELA BODOVA U ČONOPLJI

SLOGA – VOJVODINA (Perlez) 1:1 (0:0)

Igrači trenera Slobodana Jokanovića „osvojili“ su još jedan bod u trci za opstanak u Srpskoj ligi Vojvodina, mada se objektivno rečeno, očekivalo se da osvoje sva tri boda, što bi ih odvelo na sredinu tabele, ovako ostaju prvi ispod „crte“ za ispadanje.

Još jedanput se pokazalo da nema lakih bodova i loših ekipa, bez obzira što su Perležani poslednji na tabeli i jednom nogom su ispali, što je otežavajuća okolnost za Slogu, jer se u duelu sa takvim rivalima ne smeju gubiti bodovi. Ekipa iz Perleza se dobro postavila, branila i pretila iz brzih kontri. Dosta toga im je išlo u prilog od raskvašenog i klizavog terena do neodlučnosti domaćih igrača, pogotovo u prvom delu susreta gde su delovali sporo, pa i dosta smušeno. Taj period igre završen je bez golova i znalo se što duže vreme bude odmicalo, za domaće će biti sve teže da dođu do čitavog plena.

U drugo poluvreme se ušlo puno odlučnije, domaćin je napadao i stvarao šanse a gosti vrebali svoju priliku iz kontri. Za već pomenutu igru usledila je kazna, mada sve naginje na to da je situacija bila sumnjiva i da su gosti do prednosti došli iz nedozvoljene pozicije, ali su protesti ostali bez promene sudijske odluke, pa su Čonopljanci imali duplo teži zadatak.

Detalj koji dokazuje da su gosti do prednosti došli iz nedozvoljene pozicije

Ulaskom Ninkovića igra Sloge dobila je u brzini, tečnosti i svaki naredni napad bio je prilika za izjednačenje. Sloga stvara šanse ali golman gostiju Magda brani nemoguće. Agresivnija i bolja igra donela je zasluženo izjednačenje. Posle centaršuta Ninkovića i udarca glavom Vidovića, u gužvi loptu u mrežu šalje igrač gostiju. Do kraja ređaju se šanse, uglavnom ispred gola Vojvodine, ali su gosti u samoj završnici imali stoprocentnu šansu koju je na sebi svojstven način odbranio sjajni Marko Bulović.

Znatno podmlađena ekipa Sloge u prva dva kola nije izgubila i nema pritisaka u vidu moranja, a u sredu Sloga gostuje u Backoj Palanki.