subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

POLAGANjEM VENACA I SVEČANOM AKADIMIJOM OBELEŽEN TREĆI DAN MAJSKIH SVEČANOSTI U PRIGREVICI

Mile Vukajlija sekretar MZ Prigrevica

Prigrevica u okviru „Majskih svečanosti“ obeležava trodnevnim kulturno-umetničkim, sportskim i zabavnim programom Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu, Dan kolonizacije sela, Dan Spomen-biblioteke i Dan Mesne zajednice sela.

Dubravka Korać, zamenik predsednika opštine Apatin

Tim povodom, na Trgu heroja, nakon intoniranja himne i obraćanja predstavnika SUBNOR-a vence na spomen obeležja položile prisutne delegacije koje je ispred opštinske uprave Apatin predvodila zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać sa pomoćnikom predsednika opštine Apatin za investicije Jevtom Milojevićem.

Nakon polaganja venaca, u Domu kulture je priređena svečana akademija. Prisutnima su se na početku obratili sekretar MZ Prigrevica Mile Vujaklija i zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać koja je izrazila zahvalnost svima onima koji su svoje živote dali za slobodu u kojoj sada živimo, što nam svima čini obavezu da im se delima koja činimo u budućnosti odužimo i zahvalimo.

Prigrevica tri veka čeka na izgradnju pravoslavnog Hrama u svoj selu, i to je nešto što se od naše generacije očekuje da završimo u narednom periodu. – rekla je Koraćeva.

U nastavku programa usledio je kulturno umetnički program koji je pripremio KUD Prigrevica.