ponedeljak, 8 martaApa-press vam želi dobrodošlicu!

PORAZ APA-FUTSALA U FINALU

IZGUBILI FINALE – POBRALI SIMPATIJE

Igrači Apa-futsala izgubili su u nedelju finalnu utakmicu kupa Vojvodine od srećnijeg, ali ne i boljeg, rivala KMF SAS Zrenjanin sa 3:4. Susret je odigran u hali OŠ Žarko Zrenjanin pred oko 1.000 gledalaca i u potpunosti je opravdao zvanje finala. Mada su poraženi Apatinci mogu biti zadovoljni onim što su prikazali, a da je kojim slučajem sreća bila ravnopravno raspoređena, pobednički pahar ostao bi u Apatinu.

Kod mnogih bi se krv sledila u žilama nakon izlaganja oficijelnog spikera koji je za goste rekao da su klub u kome je poniklo preko 20 nekadašnjih i sadašnjih reprezentativaca Srbije, da su dugogodišnji članovi elitnog društva i da ih sa klupe vodi jedan od najboljih trenera države. A sve to kao da je dalo dodatnu snagu momcima u crno-žutim dresovima koji su krenuli silovito i već nakon 5 minuta i 40 sekundi golom Srđana Vukovića poveli sa 1:0.

Istini za volju video se kvalitet Zrenjaninaca koji su mudro čekali kikseve nedovoljno iskusnih Apatinaca, pa su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist 2:1, a onda je Miroslav Paunović majstorskim potezom šest minuta pre odlaska na odmor izjednačio na 2:2. U drugom poluvremenu „fortuna“ ja bila na strani gostiju koji su postigli još dva pogotka, a poraz je ublažio Paunović dva minuta pre kraja utakmice.

Sveukupno gledano ovaj događaj je zaslužio čistu desetku, privukao je veliku posetu, a hala nije bila toliko posećena još iz vremena kada se igrao superligaški rukomet, probudio je uspavani grad i omogućio dečacima da navijaju za svoj omiljeni klub. A igrači Apa-futsala bili su pravi ambasadori apatinskog sporta. Nisu se ni jednog trena uplašili slavnijeg i samo na papiru boljeg rivala, već su uzdignute glave i hrabro branili dostojanstvo grada i oko 1.000 posetilaca. Za kraj pored najiskrenijih čestitiki na osvajanju srebra u Kup takmičenju Vojvodine, dovoljno je još samo dodati:

Povezano:  SLOGI BOD PROTIV KOZARE, ALI MOGLO JE I BOLJE!

SVAKA VAM ČAST I VERUJEMO DA OVO NIJE VAŠ KRAJNJI DOMET!