ponedeljak, 18 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PORAZU RUKOMETAŠA PIK PRIGREVICE KUMOVALE SOPSTVENE GREŠKE I SUDIJE

SLAVIJA (Novi Sad) – PIK PRIGREVICA 25:22 (13:12)

Zahuktala mlada ekipa Rukometnog kluba PIK Prigrevica nakon serije od sedam uzastopnih pobeda doživela je neuspeh u derbiju 19. kola Druge lige Sever protiv Slavije koji je odigran sinoć u Novom Sadu. Prigrevčani su poraženi, ali nisu razočarali, ili je možda preciznije reći imali su svoje šanse koje nisu iskoristili i na kraju su morali da se pomire sa nepobitnom činjenicom da su bodovi ostali u pokrajinskoj prestonici.

Nakon neizvesne borbe tokom prvih 30 minuta, gde su Prigrevčani u većem dela bili bolji tim, što nisu uspeli da iskoriste i već u tom delu susreta steknu veliku i možda nedostižnu prednost, na odmor se otišlo sa prednošću domaćina od jednog gola 31:12. Kako se igra odvijala tokom prvog poluvremena činilo se da će izabranici trenera Milke Nikšić dostići prednost Slavije, pa čak i prestići jer su igrali hrabro i ni jednog momenta nisu respektovali lidera na tabeli. A onda na scenu stupa ono što kvari celokupan srpski sport, a zove se suđenje! Ključni momenat se dogodio u 56. minutu kod rezultata 22:21 za Novosađane, sudijski par Branko Radulović i Milan Todorović iz Vrbasa „previđaju“ korake domaćih igrača koji postižu pogodak, a istu grešku, na štetu Prigrevčana, čine još tri puta  i to u trenucima kada se odlučuje pobednik. Neshvatljivo je da se jedan takav derbi poveri neiskusnim deliocima pravde, jer u Drugoj ligi Sever ima više od pola timova koji igraju ispod kvaliteta ranga u kome se naleze, pa su to ujedno prave prilike da sudije vežbaju i stiču znanje i iskustvo za one mnogo kvalitetnije utakmice. Njihovi previdi uništili su jednogodišnji rad kluba koji stvara mlade i talentovane igrače, pa se ponekad opravdano pitamo za koga treniraju sportisti, da li za to da im pravo na pobedu uzmu sudije, ili je interes svih nas da se povrati nekadašnji ugled ovog sporta.

Ništa još nije izgubljeno, RK PIK Prigrevica

Rukometaši PIK Prigrevice su razočarani sa onim što su doživeli, ali iz kluba stiže poruka da će se i pored svega časno i pošteno boriti do kraja prvenstva. Oni trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli sa dva boda manje od vodeće Slavije, a u narednom kolu dočekuju Sentu i za očekivati je da uvećaju svoj bodovni saldo. Inače, u derbiju su skoro svi imali približno isti učinak sa pet golova istakao se Ćeran dok su po gol manje postigli Kozlovački i A. Đurasinović