utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PREDSEDNIK UPRAVNOG ODBORA FK BRATSTVO 1946 MILIĆ STOJAKOVIĆ ZADOVOLJAN OSTVARENIM

Fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946 nalaze se na zimskoj pauzi koja će trajati do 23. januara, a nakon toga kreću pripreme za nastavak takmičarske sezone u Srpskoj ligi Vojvodina. Razmak između dva dela prvenstva omogućio je čelnicima kluba da na miru analiziraju prvi deo sezone i donesu neke zaključke. Da li su i koliko bili uspešni ili neuspešni, odnosno da li su uspeli da ostvare ono što su zacrtali pre početka sezone u najkraćim crtama je izneo predsednik Upravnog odbora Milić Stojaković.

-Naš osnovni cilj pre početka sezone bio je da se plasiramo u gornji deo tabele, što smo nakon prvih 15 kola uspeli i smatram da je peto mesto sa 26 osvojenih bodova sasvim zadovoljavajući učinak. To znači da smo sa tog aspekta ispunili očekivanja. Moramo naglasiti da smo uoči početka imali dosta poteškoća. Napustilo nas je nekoliko standardnih prvotimaca, a novajlije su dolazile u periodu kada su pripreme uveliko počele, pa se nismo uspeli najbolje uigrati i to je stvaralo dodatne probleme, kaže prvi čovek Bratstva 1946 Milić Stojaković.

Ponovo u dresu Bratstva 1946, Dejan Juhik

Poslednjih nekoliko godina pristalice kluba su navikle da se Bratstvo 1946 nalazi u najužim kombinacijama za titulu prvaka, ali očigledno da to ove sezone neće biti slučaj.

-Mi smo pre početka sagledali kompletnu situaciju i procenili trenutne mogućnosti, pa nismo opterećivali igrače i stručni štab sa nekim nerealnim ambicijama. To ne znači da nismo želeli da se domognemo naslova prvaka, ali nam se takva prilika nije ukazala. Ostali smo dosledni onoga što smo najavili pre početka, a to je da želimo pošteno da igramo i da se sa svakim nadigravamo, tvrdi Stojaković.

Bliži se prelazni rok, pa su otvorene mogućnosti da se ekipa pojača i dovedu neke nove snage. Hoće li Bratstvo 1946 biti jače ili slabije u nastvaku sezone?

Povreda je sanirana, Nikola Ićitović pouzdani golman Bratstva 1946

-Neću reći ništa novo ako napomenem da sam došao na čelo jednog ozbiljnog i organizovanog kluba gde se sve, pa i učinak igrača analizira. Ko će nositi dres Bratstva 1946 ne zavisi od mene, već je taj deo posla poveren trenerima i oni odlučuju o sastavu ekipe. Imaju našu podršku i niko im se ne meša u rad. Promena će biti, to je neminovno pogotovo što je sada vreme da se razmišlja o igračima na koje klub može da računa na duže vreme. Otišli su kapiten Srđan Vuković i Nikola Makar, a vraća nam se Dejan Juhik. Ovih dana ćemo imati jasniju sliku o novajlijama, jer ima nekih nagoveštaja da bi se pojačali sa nekoliko igrača, ali o tome za sada ne želim da govorim jer ne znam kakav će biti ishod pregovora. Veoma nam je bito da se nakon povrede treninzima maksimalno može posvetiti golman Nikola Ićitović koji važi za jednog od najboljih u Srpskoj ligi. Teško je u ovom trenutku reći kakvu će snagu ekipe imati i da li će biti kvalitetnija, ali ono što mogu sa sigurnošću da tvrdim je da ćemo gledati da dovedemo igrače koji će se zalagati i sa ponosom nositi klupski grb. To će nam biti vodilja i želja, naglašava Milić Stojaković koji napominje da će se kompletne pripreme obaviti u Prigrevici i da će javnost biti upoznata sa svim zbivanjima oko prelaznog roka.