utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIGREVČANI KREĆU SA NOVOM FUDALSKOM ISTORIJOM

U nedelju 1. septembra u 17 časova, u Prigrevici na stadionu „Goran Nesvanulica – Klipi“ krenuće lopta sa centra terena i biće to znak da počinje nova takmičarska sezona u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Sombor 2. razred.

Nazgled normalna pojava, jer je to višedecenijska praksa, ali toga dana počinje ispisivanje novog istoriskog poglavlja prigrevačkog fudbala.

Od nedelje seniori

Naime, biće to prvi nastup novoosnovanog Fudbalskog kluba Bratstvo 2019, koji za razliku od mnogih drugih klubova, ima striktno za cilj očuvanje svog igračkog potencijala i stvaranje uslova mladima da se bave fudbalom. Okosnicu tima čine golobradi mladići koji su tek izašli iz omladinskog pogona, gde su uspeli da osvoje titulu prvaka Područne lige Sombor i koji poseduju određeni kvalitet, ali nedovoljan da bi obezbedili mesto u nekim kvalitetnijim timovima. Uostalom, to je problem mnogih klubova i mladića koji su završavali fudbalske karijere bez da su dobili priliku da se isprobaju i dokažu u seniorskoj konkurenciji.

Dobar strateg i veliki fudbalski znalac Goran Panjević

-Našli smo se u situaciji da nam sa fudbalske scene nestane još jedna relativno perspektivna generacija mladića među kojima ima nekoliko veoma interesantnih i darovitih igrača. Da ne bi doživeli sudbinu mnogih predhodnih generacija i prelaskom u seniorsku konkurenciju prestajali da se aktivno bave fudbalom, doneli smo odluku da im omogućimo da ostanu u selu i bave se onim što vole. Pred ovom generacijom je mogućnost da postave klub na stabilne osnove i trasiraju put ostalim dečacima koji su u mlađim selekcijama. Neće više morati da odustaju u godinama kada tek trebaju da prikažu svu svoju vrednost, već će imati klub u kome se osećaju bezbedno, kaže Goran Panjević jedan od najboljih igrača svih vremena prigrevačkog fudbala i trener pod čijim vođstvom je stasalo nekoliko sjajnih fudbalera.

U rad sa mladićima, koji će braniti boje prigrevačkog fudbala, pored Panjevića uključen je i Života Gavrilović što je donekle garancija da će imati od koga da nauče, jer su uz ova dva treneri vezuju mnogi uspesi.

Neumorni Života Gavrilović

-Dobro se radilo i prepoznatljiv je voljni momenat kod većine igrača. Mi smo dali sve od sebe i moram da naglasim da je ovaj projekat realizovan zahvaljujući grupi entuzijasta. Podršku smo dobili i od Mesne zajednice bez čije pomoći ne bi uspeli da omogućimo ovim momcima da napreduju. Nadam se da će većina njih iskoristiti ukazanu priliku, jer je sada sve na njima, poručuje Panjević