subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIGREVČANI NA MESTO ŠEFA STRUČNOG ŠTABA IMENOVALI SRETENA-JELETA-VILOTIĆA

RAZGOVOR S POVODOM

FK BRATSTVO 1946 OKONČAVA NAUSPEŠNIJU, ALI I NAJTUŽNIJU GODINU
DOBILI PUNO, IZGUBILI NENADOKNADIVO

Po završetku jesenjeg dela sezone i Srpskoj ligi Vojvodina, direktor FK Bratstvo 1946 iz Prigrevice, Saša Korać na mesto šefa stručnog štaba postavio je Sretena Vilotića, u krugu prijatelja poznatijeg po nadimku Jele. Na ovaj korak Korać se odlučio, kako kaže, iz razloga što mu radne obaveze ne dozvoljavaju da provodi previše vremena u klubu, gde je u poslednje vreme u tandemu sa Životom Gavrilovićem između ostalog obavljao i funkciju trenera.

-Vilotić je svojevremeno bio igrač prigrevačkog kluba, pratili smo njegov rad sa mladima i sa prvim timom apatinske Mladosti i smatramo da zaslužuje šansu da se kao trener dokaže u Bratstvu 1946. Obavili smo sve neophodne razgovore, dogovorili se o veoma bitnim detaljima i ne vidim ni jedan razlog zbog kojeg on ne bi seo na klupu, kaže direktor i glavni finansijer Bratstva 1946 Saša Korać.

Bodovni zaostatak na tabeli iza vodećeg Bečeja 1918 je veliki i sasvim je izvesno da su šanse za prvo mesto svedene na teoriju, ali to ne umanjuje ambicije Prigrevčana koji imaju nameru da tokom prolećnog dela sezone maksimalno uigraju ekipu i stvore ponovo šampionski tim.

Sreten Vilotić

-Naša je obaveza da u svakoj utakmici pružimo sve od sebe, da se borimo i da ne kalkulišemo. Da li Bečaj ima nedostižnu razliku i da li je već sada prvak, nas to ne interesuje. Mi imamo svoj klub i brinemo se isključivo o sopstvenim rezultatima. Mnogo toga se izdešavalo tokom protekle godine, gde smo ostvarili istorijski rezultat i kada smo trebali da se radujemo i slavimo, zadesila nas je tragedija koju nećemo nikada preboleti. Dobili smo puno na istorijskom rezultalu, ali smo zgubili voljenog druga, brata, čoveka u koga smo verovali, entuzijastu… našeg dragog Gorana Nesvanulicu – Klipija. Njegova prerana smrt je veliki udarac za sve nas. Međutim, kao klub koji želi da sačuva trenutni renome, moramo se izdići iz svih poteškoća, pa tako i iz ove nepreboljive situacije, tvrdi Korać.

Vest da će biti trener Bratstava 1946 Vilotića je obradovala. Nije krio zadovoljstvo što će se nakon izvesne pauze vratiti na trenersku klupu i pokušati da svo svoje bogato znanje prenese na mlađe fudbalere i sa njima pokuša opravdati poverenje kluba.

-Svi znaju da sam najveći deo života posvetio fudbalu. To je sport koji volim iz detinjstva i drago mi je što ću ponovo raditi u svojoj sredini. Sa Koraćem sam svojevremeno bio saigrač i znam kakav stil igre voli, znam mentalitet ljudi u Prigrevici i spreman sam za sve izazove koji su pred nama. Unapred ništa ne obećavam, sem da će svaki pojedinac koji obuče dres sa grbom Bratstva 1946 morati da pruži svoj makisimum, prve su reči Sretena – Jeleta – Vilotića.

Jele je svojevremeno bio jedan od najmlađih prvotimaca apatinske Mladosti. Kao i većinu odličnih igrača sa ovih prostora u „vatru“ ga je gurnuo Miloš Cetina. Put ga je vodio iz tadašnje Vojvođenske preko Druge do Prve savezne lige velike Jugoslavije. Po završetku karijere opredelio se za trenerski poziv. Najpre sa mladim igračima od kojih su pojedinci veoma uspešni, a kasnije i kao strateg prvog tima.

-Ovo naše područje je specifično i ima dosta talenata. Da bi se uspelo potrebno je puno rada i odricanja. Mladići iz Apatina i okoline sada imaju bazu u kojoj mogu da napreduju. Mislim na Bratstvo 1946 koje se takmiči u vrhu Vojvođanske lige i to je prilika da skrenu pažnju na svoj talenat. Baviti se sportom je pre svega zdravo, a u ovoj prilici pruža mladima mogućnost da nešto i zarade. Nadam se da će pojedinci, za koje još nije kasno, shvatiti da im je bolje da se bave onim što vole dok mogu, nego da im vreme prolazi u nekim beskorisnim stvarima, poručuje Jele.

Prigrevčani su odmah nakon odigranog poslednjeg kola ostali bez pet igrača. Na Aleksandra Ćovina, Dadu Božičića, Danijela Fabera, Zlatka Liščevića i golmana Nikolu Studenog klub ne računa, pa je pred Vilotićem zadatak da potraži zamene za pomenute.

-U razgovoru sa Koraćem saznao sam detalje oko odlaska ovih pet igrača. Pitanje prvog golmana je donekle rešeno, jer se u klub vratio Nikola Ićitović veoma darovit i kvalitetan čuvar mreže, a za ostale, ima još vremena. Obaviću neke razgovore sa potencijalnim novajlijama i predočiti direktoru. Pratio sam igru Bratstva i znam dosta toga, ali za sada je prerano davati neke izjave i govoriti o igračima koje bih voleo da vidim u timu. Pripreme počinju 25. januara kada će sve biti jasnije. Do tada ćemo imati dosta posla, pre svega da obezbedimo kvalitetne pripremne utakmice koje će moći da nam daju neku sliku o kvalitetu tima, kao i na koje igrače se možemo osloniti. U svakom slučaju, kao što sam već istakao, onaj ko želi da brani boje Bratstva 1946 to mora zaslužiti, kaže Vilotić.

Kao igrač sredine terena, ali često i u ulozi strelca Vilotić je težio za igrom u kojoj ima lepršavosti, agresivnosti i pogodaka. Hoće li se nastaviti sa tom praksom, ili će rezultat po svaku cenu biti u prvom lanu.

-Dolazim u sredinu u kojoj imam na desetine dobrih prijatelja. Poznajemo se iz detinjstva, sa mnogima sam igrao u istom timu i znam šta vole. Oduvek sam smatrao da fudbal krasi nekoliko bitnih elemenata, a najbitniji je kolektivno zalaganje iz koga proizilaze sve ostale lepote, od preciznih i atraktivnih pasova do golova. Takav stil igre ću pokušati da nametnem i to ću zahtevati do igrača, a onda sam ubeđen da ćemo imati podršku svih, od uprave kluba do navijača. Jako je bitno da igrači nemaju po svaku cenu imperativ pobede i breme favorita. Ono što ja znam je da se od nikoga ne traži više od njegovih mogućnosti, što je dokaz da u klubu rade nekadašnji sportisti i da su svesni da postoje i loši dani. Drago mi je što ću sarađivati sa trenerima koji su tu već izvesno vreme, Životom – Žićom – Gavrilovićem i Slobodanom – Bobanom – Cvetićaninom trenerom golmana. Verujem da ćemo uspeti i da ćemo stvoriti tim i igru po ukusu pristalica Bratstva 1946. Da ne verujem u sebe, saradnike i igrače ne bih se prihvatio posla, kategoričan je kao uvek Sreten – Jele – Vilotić novi kormilar prigrevačkog šampionskog tima.

BACIO SE NA POSAO

Vilotić je već sada ugovorio neke od planiranih utakmica koje će ekipa odigrati tokom pripremnog perioda. Izvesno je da će prva biti 10. februara protiv Bačke Topole, a poslednja, šesta, protiv novosadske Crvene zvezde. U beležnici novog stratega su susreti sa somborskim Radničkim i najverovatnije sa ČSK iz Čelareva, dok će ovih dana biti poznata i preostala dva rivala.

Inače, nastavak prvenstva u Srpskoj ligi Vojvodina zakazan je za 17. mart kada Prigrevčani na svom terenu dočekuju Bačku iz Subotice. Od prvog dana pripremnog perioda u redovima Bratstva 1946 moglo bi da se nađe nekoliko veoma talentovanih mladića sa kojima će se narednih dana obaviti razgovori.

Jovan Banjac