četvrtak, 28 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIGREVČANIMA NOVI BODOVI SA GOSTOVANJA

SENTA – PIK PRIGREVICA 19:30 (12:15)

Rukometaši PIK Prigrevice ostvarili su bitnu i ubedljivu pobedu na gostovanju u Senti protiv istoimenog domaćina rezultatom 30:19 (15:12). Bila je to utakmica sedmog, odloženog, kola Druge lige Sever u kojoj sam rezultat govori o dominaciji Prigrevčana, pogotovo u drugom delu susreta kada je odbrana briljirala, a napad bio neumoljiv.

Prvih pola sata igre vodila se donekle ravnopravna borba, ali kako je vreme odmicalo tako se moglo primetiti da su Prigrevčani fizički mnogo bolje pripremljeni, a i razlika u klasi je bila na strani igrača koje vodi trener Milka Nikšić. Na pauzu se otišlo sa prednosti od tri gola 15:12 i malo ko je očekivao da će domaćin u nastavku utakmice pretrpeti toliko ubedljiv poraz.

Senćani su pokušali da nadoknade minus iz prvog dela utakmice, ali su naišli na veoma raspoloženu odbranu gostiju kojom je ponovo dirigovao sjajni golman Nikola Čović dok su golovi ovoga puta bili donekle ravnoprevno raspoređeni. Po čest pogodaka postigli su Nikola Momčilović i Vojin Čabrilo, jedan manje Aleksandar Đurasinović, a četiri gola dao je Dušan Ćeran.

Ovom pobedom Prigrevčani su izbili na treće mesto na tabeli sa 18 bodova, pet manje od vodećeg Vojvode Stepe, a u sledećem kolu koje se igra za vikend oni dočekuju Pančevo i za očekivati je da uvećaju svoj bodovni saldo.