sreda, 28 julaApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIZNANJE ZA NAJBOLJEG GOLMANA U 2020. GODINI GFS SOMBOR URUČIO FILIPU PEHILJU

Priznanje za najboljeg golmana stiglo na pravu adresu

Gradski fudbalski savez Sombor održao je u ponedeljak 11. januara tradicionalno proglašenje najboljih pojedinaca i klubova za minulu 2020. godinu. Među lauratima našlo se ima mladog golmana Radničkog 1912 Filipa Pehilja. Iskreno rečeno, takva odluka se mogla naslutiti, a razloga je mnogo. Možda su najvrednije reči saigrača koji smatraju da je mladi Pehilj jedan od najzaslužnijih što se ekipa na kraju sezone dočepala titule vicešampiona Srpske lige Vojvodina, jer je dobrim intervencijama ulivao sigurnost preostalim članovima ekipe i u nekoliko navrata je bio junak utakmice. Mladić koji će 2. marta napuniti 20 godina ovu odluku žirija GFS Sombor primio je „bistre“ glave i svestan je da to donosi mnogo više od lepih reči.

Skromnos mu je vrlina, Filip Pehilj

-Iskren da budem drago mi je što sam dobio ovo laskavo priznanje, ali isto tako znam da me ono obavezuje na još bolji i savesniji rad. Imponuje kada te saigrači pohvale, a pogotovo kada je među njima Nikola Ićitović kolega sa kojim često delim minutažu na golu. Koristim svaku priliku da se sa njim o svemu posavetujem, jer je sjajan čuvar mreže, dobar prijatelj i nesebično mi pomaže. Sa njim se najviše družim, kaže mladi Pehilj kome je skromnost vrlina, a na pitanje šta od nove godine očekuje dao je kratak i sažet odgovor – U ovom trenutku ostalo je da se nadam da će od početka sezone na tribinama biti gledalaca, da će ova pandemija proći i da ćemo se vratiti normalnom životu, a to znači da ćemo imati mnogo bolje mogućnosti za pripreme. Znam da mnoge pristalice Radničkog 1912 interesuje da li imamo snage da dostignemo Mladost GAT i nadoknadimo minus 11 bodova. U svoje, ali i u ime saigrača mogu da obećam da ćemo se truditi i da ćemo dati sve od sebe, a da li će to biti dovoljno ostaje da se vidi.

Ono što je bitno leži u činjenici da je mladi Filip Pehilj svestan da jedino radom i napornim treninzima može napredovati.

-Uslove koje imamo u Radničkom 1912 treba ceniti i zahvalan sam onima koji su verovali u mene. Nadam se da će me zdravlje poslužiti i da ću od početka prolećnog dela sezone biti spremen za napronih 19 kola kojliko je preostalo, poručuje dobitnik priznanja najbolji golman za 2020. godinu na području opštine Sombor.