nedelja, 1 avgustaApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRVI STRELAC BRATSTVA ZORAN STOJŠIĆ: – JA SAM BOGAT ČOVEK… IMAM ONO ŠTO SE NE MOŽE KUPITI NI PLATITI

Kada se nekome pripisuju epiteti dobrog supruga, roditelja, sina, radnika, domaćina i još mnogo drugih pozitivnih karakteristika, onda je to, bez ikakve dileme pozitivna ličnost. Upravo su to osobine golgetera prigrevačkog Bratstva 2019 Zorana Stojšića (31) koje su ga svrstale u red onih ljudi koji su rado viđeni u raznim krugovima i koje su doprinele da poseduje veliki broj prijatelja. Već deceniju i po Stojšić trese mreže protivničkih ekipa i uz svoje ime upisuje oko 200 golova u raznim rangovima takmičenja. Postiže ih sa lakoćom i uz osmeh na licu, koji ga krasi još od detinjstva i po kome je postao prepoznatljiv.

Verovatno da je talenat za najvažniju sporednu stvar na svetu nasledio od oca Lazara koji je bio dugogodišnji standardni prvotimac Hajduka iz rodnog Stapara i koji je često nastupao u reprezentaciji somborskog područja, ali mu porodične obaveze nisu dozvoljavale da se maksimalno posveti fudbalskoj igri. Zato je dao nesebičnu podršku svom nasledniku Zoranu koji je svoju uspešnu karijeru gradio na pošten i savastan način.

Od malena sam imao podršku roditelja, ali i najosnovnije savete kako se ophoditi prema obavezama, ljudima i kompletno životu. To mi je puno pomoglo, a na znam kako bi živeo bez sporta, pre svega fudbala. Baveći se ovim sportom postao sam veoma bogat čovek, jer imam na hiljade prijatelja, a to je nešto što se ne može kupiti niti platiti, kaže Zoran Stojšić čovek koji je u svakom klubu gde je boravio ostavio neizbrisiv trag.

Pravi uspon karijere za Stojšića kreće onoga dana kada donosi odluku da zaigra za tadašnju PIK Prigrevic, kasnije preimenovanu u Bratstvo.

Saradnja sa Sašom Koraćem je prelomni momenat u dosadašnjoj karijeri. Angažovao me je u trenucima kada se stvarala ekipa koja je trebalo da ostvaruje vrhunske rezultate. Nisam se uplašio izazova ni jake konkrencije. Znao sam da radom mogu izboriti mesto u prvoj postavi i da ću opravdati ukazano poverenje. Kao kruna velikog zalaganja počeli su da dolaze golovi. Imali smo odličnu ekipu koja je igrala vrhunski i koja je rušila sve dotadašnje rekorde. Kasnije sam na njegov predlog pojačavao nekolko klubova Zadrugar iz Srpskog Miletića, BSK a proveo sam jedan period i u Slogi iz Čonoplje. Sjajan klub sa sličnim karakteristikama kao Bratstvo, iskren je Stojšić.

Napadača kao što je Stojšić teško je pronaći. Pored golova koje postiže skoro na svakoj utakmici, on pretrči mnogo više od ostalih igrača i često pomeže kolegama na sredini terena, a po potrebi i u defanzivnim zadacima. Ove sezone igrajući za Bratstvo 2019 u Međupštinskoj ligi Sombor 1. razred u devet susreta postigao je 18 pogodaka i ubedljivo vodi na listi strelaca.

Ja fudbal doživljavam kao maksimalno kolektivnu igru u kojoj se mora dati sve od sebe. Takav pristup imam od prvog dana i raduju me saznanje i tvrdnja onih sredina u kojima sam igrao, da sam uvek dobrodošao natrag. To mi daje motiv da istrajem i onda kada je teško, naglašava golgeter, a na pitanje koliko će još dugo da traje i koliko golova možemo očekivati u njegovoj karijeri pre nego okači kopačke o klin, Stojšić je kratko odgovorio: – Sve dok dajem golove i osećam draž fudbalske igre biću aktivan. Za sada uspevam u tome, a još ne razmišljam da okačim kopačke o klin. Koliko će na kraju biti golova, teško je proceniti, ali ću se potruditi da ih bude što više.

Upravo je Zoran Stojšić jedan od onih zbog kojih vredi otići na stadion i pogledati utakmicu. Može da ima loš dan, ali ne i da razočara ponašanjem i nezalaganjem. Mladi imaju od njega mnogo toga da nauče!