četvrtak, 21 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRVO KOLO ŠAHOVSKIH PRVENSTAVA OBELEŽILA MAKSIMALNA POBEDA PRIGREVČANA

Počela šahovska prvenstva

U prvom kolu Vojvođanske šahovske lige, koja je počela u nedelju, Polet iz Rastine uknjižio je minimlanu pobedu na gostovanju u Kucuri protiv domaćeg Omladinca od 3,5:2,5. Po ceo poen za Polet osvojili su Miranović i Ivančević, remizirali su Jotić, Babić i Šljukić, dok je Milica Milivojević poražena.

Hajduk je u Kuli bio ubedljiv protiv BTŠK iz Bačke Topole i slavio sa 5,5:0,5. Za tako ubedljivu pobedu postarali su se Babić, Sokić, Leđenac, Vujović i Prekajac koji su osvojili po ceo poen, dok je Štanfeld remizirao.

Neočekivano visok poraz pretrpeo je apatinski Vulkan Protektor koji je izgubio u Bačkoj Topoli od ekipe Vuk – Mat sa 1,5:4,5. Pre meča Apatinci su bili blagi favoriti i na osnovu rejtinga i iskustva trebalo da se kući vrate sa pozitivnim rezultatom, ali se može reći da je ekipa u velikoj meri podbacila, pogotovo u završnici meča gde su prokockali nekoliko izglednih pozicija. Pobedu Vulkan Protektoru doneo je jedino Andabaka, pola poena uknjižio je Bolehradski, dok su poraženi Ćopić, Vladisavljević, Rajs i Kuridža.

U sledećem kolu koje se igra u nedelju derbi je susret između Poleta iz Rastina Hajduka iz Kule, dok će Apatinci ugostiti ekipu Lajoš Segi iz Bajše.

U Severnobačkoj ligi najubedljiviji su bili šahisti Prigrevice koji su sa maksimalnih 6:0 savladali kolege iz ekipa Mladost Odžaci. Prigrevčani su prikazali odličnu igru na svim tablama i Odžačani, koji su na papiru bili domaćini, nisu imali nikakvih izgleda da izbegnu poraz. Za Prigrevicu su nastupili: Ristovski, Stojanivić, Ostojić, Serdar, Banjac i Tomašević. Treba napomenuti da je ovo najubedljivija pobeda u istoriji prigrevačkog šaha, u ovom rangu takmičenja i posebno raduje da nije bilo partija u kojima su protivnici pravili grube previde, već su pobede ostvarene u smišljenim kombinacijama i čvrstim igrama.

Ravangradske ajkule su u Somboru savladale Panoniju PTK sa 4:2. Ovaj duel je u neku ruku derbi, a po ceo poen za Somborce doneli su Kolompar, Kurčubić i Glamužina, remizirali su Knežević i Živanović dok je Babac poražen.

Bezdan je kao gost savladao sa 5:1 ekipu Bačkog Brega. Očekivalo se da gosti uknjiže pobedu a sastali su se: Šašić –Travica 0:1, Ilić – Terzin 0:1, Dragaš – Pek 0:1, Horvat – Grba 0:1, Mandarić – Mazak 1:0 i Cvetković – Bešlin 0:1.

U sledećem kolu koje se igra u nedelju sastaju se Panonija – Prigrevački šahovski klub, Bezdan – Mladost (Odžaci), Vrbas – Bački Breg i Ravangradske ajkule – Radnički (Tornjoš)