ponedeljak, 25 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

RADNIČKI 1912 KRENUO SA PRIPREMAMA ZA NOVE IZAZOVE

Fudbaleri Radničkog 1912 od ponedeljka su na okupu i započeli su pripreme za narednu takmičarsku sezonu u Srpskoj ligi Vojvodina. Na osnovu programa koji je pripremio šaf stručnog štaba Dušan Jevrić sa saradnicima rad će se odvijati u nekoliko faza, a planirano je i sedam kontrolnih utakmica. Somborci će raditi na Gradskom stadionu dva puta dnevno do 25. jula, odigraće tri prijateljske utakmice, a nakon toga sele se na Zlatibor gde će boraviti do 4. avgusta i takođe će imati tri susreta sa klubovima različitih kvaliteta.

Pored sprovođenja zamišljenog plana rada, Jevrić i saradnici imaće dodatni zadatak da uigraju ekipu koja je već nakon prvog treninga doživela značajne promene. U klubu više nisu Unković, Lazić, Molnar, Radovanović, Bačić, Pavić, Ićitović i Aćimović, a ovih dana se očekuje konačna odluka prvog strelca Antunića koji ima inostranu ponudu. Vernost sa Radničkim 1912 potpisali su, Kovačević, Juhik, Pantović, Pavin i golman Jeličić, a do kraja prelaznog roka očekuju se još neka nova pojačanja.

-Nadam se da ćemo biti dovoljno jaki da ispoštujemo ono što se od nas traži, a to je da se od prvog kola upustimo u borbu za naslov prvaka i da se plasiramo u Prvu ligu Srbije. Očekujem da igrači ozbiljno priđu obavezama, jer smo mi treneri, ali i oni privilegovani i povlašćeni da imamo čast da učestvujemo u ostvarenju najvećih uspeha kluba, napominje Jevrić .

Nova sezona počinje 14. avgusta, prelazni rok će trajati do septembra, pa to otvara mogućnost da se novajlije priključuju i nakon prvih nekoliko kola, što bi stvorilo dodatne probleme prilikom uigravanja tima.

– Kostur tima trebalo bi da se formira do odlaska na Zlatibor, ali ukoliko to ne uspemo, moraćemo da uložimo dodatne napore da sve funkcioniše kako treba već na samom startu. Kroz prijateljske utakmice videćemo koliko je svaki pojedinac spreman da ispoštuje obaveze koje su pred nama, jer je prvenstvo naporno, a imaćemo u svakoj utakmici imperativ pobede što ponekad zna uticati na pojedince. Verujem da ćemo se do generalne provere koja je planirana za 7. avgust kompletirati i dobro uigrati, kaže Jevrić i dodaje: – Bez obzira na zadatak koji je pred nama mi ne smemo zapostaviti mlade igrače iz omladinskog pogona koji su daroviti i koji sa pravom čekaju priliku da se domognu mesta u prvoj postavi. U pripremni ciklus uključili smo mladiće u kojima vidimo perspektivu kluba, pa sa prvim timom rade Kartalija, Vojvodić, Vujišić, Drvar, Vidaković, Đurđev i Vemić. Na njima je da iskoriste ovu šansu i dokažu da su perspektiva somborskog fudbala.