nedelja, 25 julaApa-press vam želi dobrodošlicu!

RADNIČKI 1912 SPREMA MLAĐU, ALI I JAČU EKIPU

Fudbaleri somborskog Radničkog nalaze se na pripremama na Paliću gde u izolovanoj atmosferi rade punom parom kako bi što spremnije dočekali nastavak takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina. Dosta izmenjenom igračkom kadru, u odnosu na jesenji deo sezone, pridružili su se napadač Luka Milisavljević pridošlica iz požarevačkog Mladog Radnika i vezista Ognjen Dučić Proleter Zrenjanin. Sada je konkurencija za svako mesto u timu znatno jača, pa se stiče utisak da će strateg Somboraca Dušan Jevrić biti na „slatkim“ mukama.

U startu želim da naglasim da imamo idealne uslove za rad i da je domaćin, Ustanova studentsko odmaralište Beograd, u svakom pogledu veoma ljubazan, a i tereni koje imamo na raspolaganju ispunjavaju sve uslove za ovu fazu pripremnog perioda. Radimo dva puta dnevno i za sada sve protiče onako kako smo zamislili. Nadam se da će nas poslužiti vremenski uslovi i mimoići povrede i da ćemo uspeti u potpunosti da odradimo ono što smo planirali, prve su reči šefa stručnog štaba Radničkog 1912 Dušana Jevrića.

Stvara jači i mlađi Radnički 1912, Dušan Jevrić

Iskusnom treneru poput Jevrića ovakve situacija, kada ekipa pretrpi velike kadrovske promene, nije nepoznanica, ali je isto tako svestan da će trebati izvesno vreme da se tim uigra i uđe u željenu formu.

Činjenica je da smo zamenili dosta igrača, čak 10, ali isto tako već sada mogu da najavim jači i kvalitetniji Radnički 1912 u odnosu na jesenji deo sezone. Uostalom, sve ekipe će biti kvalitetnije, jer je mnogo timova ugroženi i preti im ispadanje iz lige, pa na osnovu naših saznanja mnogi su pojačali svoje redove, pa nas očekuje jedno veoma interesantno proleće. Mi trenutno imamo znatno mlađi tim u odnosu na ovaj koji je završio prvi deo sezone i sa nekoliko iskusnijih i prekaljenih igrača trebalo bi da stvorimo snažan kolektiv koji će biti vredan respekta, tvrdi Jevrić.

Već od ponedeljka kreće serija prijateljskih utakmica koje će igračima biti prilika da se dokažu i radom, zalaganjem i ozbiljnošću skrenu pažnju na sebe. Jevrić planira da svakom pojedincu da šansu da pokaže svoj talenat, pa je na igračima da iskoristi ukazanu priliku.

Nije praksa da se u prvim utakmicama biraju jaki protivnici, ali mi smo namerno izabrali dva superligaša odmah na početku. Ovo je prilika da igrači osete atmosferu kada igraju protiv superligaša. U prvom susretu, u ponedeljak, odmerićemo snage sa Zlatiborom, a nekoliko dana kasnije igramo sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca. Planiramo da odigramo 10 utakmica i to će biti šansa za svakog da pokaže koliko je radio i kako se uklopio u kolektiv, naglašava strateg somborskog trećeligaša Dušan Jevrić koji smatra da će Radnički 1912 po godinama biti mlađi, ali ujedno i kvalitetniji tim, koji bez obzira na veliku bodovnu prednost rivala ne odustaje od borbe za najviši plasman na tabeli.