četvrtak, 28 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

RADNIČKI U RATKOVU SAVLADAO ŽAK

Područna fudbalska liga Sombor

Radnički- ŽAK 2:1 ( 1:0)

Ratkovo. Bez publike.

Sudija: Nemanja Vujaković (Crvenka) 7,5.

Strelci: Novović 23, Aleksić 73, min. (Radnički), a Terzija 83. minut (ŽAK).

Žuti kartoni:Ignjatović, Milunović (Radnički), a Jovanović, Knežević (ŽAK).

Radnički: Đokić 8,5, Milunović 7 (Milojević-), Ignjatović 7, Stojanović 7, Novović 7,5, (Ninkov-), Kardinal 7,5, Aleksić 8, Glamočanin 7 (Santrač 7, 5), Miloš . Kesić 7,Mirko Kesić 7, Petković 7,5.

ŽAK: Kozlina 5,5, Dadić 7, Sazdanić 7,5, Knežević 7,5, Štimac 6,5, (Trivunović 6,5), Kovačević 7, Hoscieslavski  7, Paunović 7,5, Jovanović 6,5 (Terzija 7), Vulin 6,5 (Čivčić 6,5), Milanović 8.

Igrač utakmice: Đokić

Ratkovačni su posle kiksa u prvom kolu, kada su izgubili od vodećeg Stanišića, uspeli da osvoje značajne bodove protiv Somboraca. Mrežu gostiju načeo je Novović koji je iskosa sa 25 metara iznenadio Kozlinu kome je lopta prošla kroz ruke i završila u mreži. Posle ovog pogotka gosti su uputili tri dobra šuta, ali je Đokić bio na visini zadatka.

U drugom delu igrači ŽAK-a su imali punu incijativu i dosta prilika da preokrenu rezultat. Prvo su Paunović, Jovanović i Hoscielsavski izlazili sami ispred golmana Đokića koji je izašao kao pobednik iz ovih duela „jedan na jedan“. Potom su Milanović, Dadić i Kovačević snažnim šutevima sa dvadesetak metara upućivali bombe na gol Radničkog, ali se Đokić nije dao iznenaditi. Posle tih promašaja usledila je kazna. Aleksić je prošao pored svojih čuvara i šutirao pod prečku ali je Kozlina još jednom loše reagovao i lopta se našla u mreži. Konačno su gosti u 83. minutu golom Terzije sa pet metara smanjili vođstvo, ali do kraja više nije bilo prilika za izjednačenje.