četvrtak, 28 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

RATKOVČANI ZADOVOLJNI I BODOM PROTIV STANIŠIĆA 1920

Da li Radnički iz Ratkova spremno dočekuje prolećni deo ?

VLADAN  VUČKOVIĆ: OSNOVNI CILj NAM JE OPSTANAK

U vikednu koji je pred nama počinje prolećna sezona i u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor, u kojoj se takmiči pet klubova iz odžačke opštine, što daje dodatnu draž ljubiteljima fudbala koji su naklonjeni svojim timovima.

Ekipa  Radničkog iz Ratkova završila je jesenji deo na 9. mestu sa 21-nim bodom. Zabeležila je četa trenera Vladana Vučković i njegovog saradnika Svetislava Stevanovića, šest pobeda, tri remija i osam poraza, uz 24 data i 28 primljenih golova. U klubu su zadovoljni tim rezultatima uz napomenu, da su mogli osvojiti još koji bod više.

Treba pohvaliti i rad rukovodstva kluba na čelu sa bivšim igračem a potom predsednikom Goranom Đokićem i njegovim najaktivnijim saradnicima Šandorom Berešom i Đorđem Gvozdenovićem koji su uložili dosta truda, da obezbede što bolje uslove za rad. Tu je još desetak ljudi koji deluju iz „drugog plana“ koji pomažu koliko mogu, što se sve odrazilo pozitivno na rezultate u prvoj etapi takmčenja.

U natavku takmičenja stručni štab će moći računati na golmane: Markovića, Kneževića i Đokića, zatim igrače: Jovana i Miroslava Aleksića, Milana i Miloša Kesića i Nenada i Nemanju Petkovića, potom Milunovića, Došena, Kardinala, Novovića, Kuveljića, Ninkova. Glamočanina, Santrača, Ignjatovića, Lazarevića, Stojanovića, Milovanovića, Ćerimovića, Petrovića, Zavišića, Ivanovića, Komara, Milojevića i tek pristiglog Vladimira Prelića, doskorašnjeg igrača Tekstilca. Njima je priključena i grupa talentovanih omladinaca čije vreme tek dolazi.

Vratio se u matični klub, Vladimir Prelić

-Čitav pripremni period moji igrači su trenirali sasvim ozbiljno i tu nema mnogo zamerki. Naravno, može uvek bolje, ali, pošteno govoreći, zadovoljan sam njihovim odzivom i radom na treninzima. Naš osnovni cilj je da zadržimo postojeći status, što se ne bi smelo dovoditi u pitanje. Prve dve utakmice bićemo domaćini. U nedelju nam dolazi ekipa Stanišića koja je lider na tabeli. Nastojaćemo da ih zaustavimo a pod tim podrazumevam da bismo bili zadovoljni i bodom. U drugom kolu bićemo domaćini i somborskom ŽAK-u koji bi trebali pobediti. Ako se dogodi da u te dve utakmice osovojimo četiri boda, to bi nas dodatno motivisalo, pa bi onda mogli pristizati ekipe iz gornjeg dela tabele. Naravno, sve su ovo kalkulacije i naše želje, a da li će tako i biti, najviše zavisi od  mojih igrača koji na svakoj utakmici,moraju ostaviti „srce na terenu“. Samo sa takvim pristupom igri možemo se nadati još boljim rezultatima nego što su bili jeseanas, kaže trener Vladan Vučković.

Ratkovčani su odigrali samo tri kontrolne od ukupno pet zakazanih mečeva. Izgubili su od Obilća iz Zmajeva 0:2, pobedili Proleter iz Ravnog sela 3:1, a istim rezultatom su kao domaćini poraženi od Vojvodine iz Tovariševa. Objektivno rečeno ovo je mali broj utakmica, da bi se mogla dobro „složiti“ ekipa.

Koliko je ovo hendikep za ekipu ?

-Trebali smo odigrati još dve utakmice. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika otakazali su nam Krivanj iz Selenče i Hajduk iz Stapara. Zbog ovog nismo imali dovoljno vremena za uigravanje igrača, što realno jeste hendikep. Ali, se nadam da to, ipak, neće mnogo uticati na kompaktnost tima, tvrdi Vučković.

Vrlo brzo će se videti, koliko će ovaj nedostatak u odigravanju kontrolnih utakmica, uticati na uigranost i snagu Ratkovčana.