petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

REKONSTRUKCIJA MINERALNIH FILTERA NA FABRICI VODE U APATINU

U toku izvođenja radova na rekonstrukciji mineralnih filtera na fabrici vode u Apatinu do sada je urađeno:

–          Uvođenje izvođača radova u posao 10.09.2019. godine, imenovanje odgovornog izvođača radova, kao i imenovanje stručnog nadzora nad izvođenjem radova.

–          Izvršena je nabavka i isporuka mineralnih ispuna tipa „Culligan“ za 12 automatskih filtera na prvom stepenu filtracije.

–          Na 4 automatska filtera izvršeni su radovi na vađenju postojeće ispune, demontaži filtera, peskarenju i farbanju, montaža filtera sa cevnim razvodima i punjenje novom mineralnom ispunom, dezinfekcija, ispiranje i priprema za puštanje u rad.

–          Urađena je kompletna rekonstrukcija za proizvodnju i doziranje natrijum  hipohlorita sa puštanjem u rad

Do sada je realizovano oko 70% ukupnih radova.

Investiciona vrednost radova na rekonstrukciji mineralnih filtera na fabrici vode u Apatinu iznosi 24.900.000,00 dinara od čega su: dobijena sredstva od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u isnosu od 79,90% ukupne investicije, a osttalih 20,10% obezbeđuje korisnik sredstava opština Apatin.

Cilj rekonstrukcije filterske ispune je da se obezbedi u narednom periodu nesmetano i permanentno snabdevanje građana kvalitetnom pijaćom vodom prema pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće, u narednih 10 godina, što ujedno i predstavlja rok trajanja filterske ispune.

 

 

 

 

JKP “NAŠ DOM” APATIN