utorak, 28 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

RUKOMET – APATINCI U MOKRINU, PRIGREVČANI PROTIV SOMBORA

Predstojećeg vikenda na programu su utakmice drugog kola Prve i Druge lige Sever. U Prvoj ligi rukometaši Apatina gostuju Crvenoj zvezdi iz Mokrina koja je u prošlom kolu na otvaranju sezone poražena u Banatskim Karlovcima sa ubedljivih 27:45. Mada to nije merilo, jer je u rukometu domaći teren velika prednost, ovako neugodan poraz mogao bi da ostavi trag na igru ekipe, što bi trebalo da je saveznik Apatinaca koji su pobedom protiv Somborelektra na svom terenu uspešno započeli ovogodišnje takmičenje.

Najavljuju novu pobedu, rukometaši PIK Prigrevice

Somborelektro će i u ovom kolu gostovati. Somborci nakon poraza u komšijskom derbiju odlaze u Jabuku istoimenom domaćinu koji je nesrećno poražen u Bačkom Jarku od domeće Mladosti sa 28:29. Jabučani godinama unazad važe za stabilnog člana ovog ranga takmičenja i veoma su uspešni na domaćem terenu, pa će Somborcima biti veoma teško da ostvare pozitivan rezultat.

U Drugoj ligi Prigrevčani su pobedom u Pančevu startovali sezonu u kojoj ponovo žele da budu dobro plasirani. Oni na svom terenu dočekuju Sombor koji je neprijatno iznenadio svoje simpatizere doživevši ubedljiv poraz na svom perketu od Metalca iz Futoga 17:40. Dileme oko pobednika ne bi trebalo da bude i sve sem ubedljive i sigurne pobede Prigrevčana bilo bi veliko iznenađenje.

Dalmatinac iz Riđice odlazi ekipi Naftagas iz Elemira. Oba tima su u prošlom kolu poražena i sa istim abicijama ulaze u ovu utakmicu pa je nezahvalno davati bilo kakve preuranjene prognoze oko krajnjeg ishoda.