nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

RUKOMET – PRVA I DRUGA LIGA SEVER

Prigrevica danas dočekuje Sombor

Radi zauzetosti hale u Prigrevici, gde će se u subotu održati selektiranje i provera najtalentovanijih rukometnih dečaka, utakmica 11. kola Druge lige Sever između PIK Prigrevice i Sombora biće odigrana danas, pekat, sa početkom u 20 časova. Ovo je poslednje kolo prvog dela takmičenja u kome će uslediti tromesečna pauza i nastavak je zakazan za 7. odnosno 8. mart naredne godine. Na osnovu trenutne forme i plasmana ekipa na tabeli Prigrevčani su apsolutni favoriti i sve sem pobede domaćina bilo bi veliko iznenađenje. Igrači domaćeg tima nalaze se na trećem mestu na tabeli sa realnim izgledima da se u prolećnom delu sezone upuste u borbu za najviše postolje na tabeli, dok su Somborci na predposlednjoj poziciji sa samo tri osvojena boda. Biće ovo prilika da se igrači u koje je trener Milka Nikšić mala najviše povrenja kapiten golman Nikola Čović, potom igrači Kozlovački, braća Đurasinović, Mandić, Tepavac, Momčilović i ostali oproste za ovu godinu od svojih vrenih navijača i da sa velikim nestrpljenjem čekaju nastavak sezone, jer imaju čemu da se nadaju.

U ovom kolu, u konkurenciji drugoligaša, Dalmatinac u Riđici dočekuje Budućnost iz Alibunara gde se može očekivati pobeda domaćina, jer su to dve, po kvalitetu donekle slične ekipe, pa prednost domaćeg parketa često zna biti presudna. Riđičani bi sa pobedom pretekli Budućnost i prezimeli na vrlodobrom šestom mestu na tabeli, što je realan plasman.

Predstojećeg vikenda i u Prvoj ligi Sever su na programu utakmice 11. kola. Somborelektro dočekuje Crvenu zvezdu iz Mokrina i to je susret koji spada u grupu onih koje klubovi često nazivaju „moranje“. Naime, Somborci imaju šest, a gosti sedam bodova i obe ekipe se nalaze pri dnu tabele, tako da su im bodovi preko potrebni. Somborelektro bi uz podršku navijača morao da iskoristi sve pogodnosti koje donosi domaći teren, jer u suprotnom sledi veoma neugodna zimska pauza i nemirno proleće.

Sa aspekta rukometaša Apatina zimska pauza će dobro doći, jer je ekipa u velikoj krizi i nalazi se na poslednjem mestu sa dva boda. Apatinci u poslednjem kolu za ovu godinu gostuju u Bačkom Jarku gde će ih ugostiti domaća Mladost TSK i svi su izgledi da će doživeti još jedan neuspeh, jer su Jarčani veoma neugodan domaćin koji retko gubi duele na svom terenu.