petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

RUKOMET PRVA I DRUGA LIGA SEVER

Najava rukometnog vikenda Prva i Druge liga Sever

Rukometna prvenstva uzimaju zamah, pa je svako kolo sve interesantnije. U prvoj ligi Sever igraju se utakmice 8. kola gde Somborelektro ponovo gostuje. Ovoga puta Somborci odlaze Radničkom u Šid i treba se nadati da su preboleli nesrećan poraz iz prošlog kola kada su izgubili susret u Bačkom Jarku od Mladosti u poslednjim trenucima. Protivnik Somborelektru je ekipa iz sredine tabele koja ima dva boda više, ali se mora uzeti u obzir da su Šiđani klub sa bogatom rukometnom tradicijom i da su godinama prisutni u gornjem delu tabele, što znači da su jaki na svom parketu.

Apatina je poslednji na tabeli i osvojio je do sada, skromna dva boda. Apatinci lako gube utakmice i daleko su od nekadašnje forme pa su mali izgledi da imaju kvalitet da priprede iznenađenje i savladaju ekipu Hercegovine iz Sečnja.

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice Druge lige Sever. Prigrevčani zauzimaju drugo mesto na tabeli sa bodom manje od Hercegovine iz Gajdobre i u ovom kolu gostuju Budućnosti iz Alibunara. Mada igraju odlično, mladi Prigrevčani sa pravom strepe od ovog gostovanja, jer je Budućnost klasična domaća ekipa koja retko gubi utakmice na svom terenu.

Sombor dočekuje Metalac iz Futoga. Protivnik Somboraca je mlada ekipa koju čine potencijalni prvotimci novosadske Vojvodine i važe za odličan i perspektivan tim, ali zbog neiskustva znaju ponekad da odigraju ispod svog renomea, pa bi to moglo da pomogne Somborcima kojima bi bodovi mnogo značili.

Dalmatinac gostuje Naftagasu iz Elimira. Domaćin Riđičanima je u nezahvalnoj poziciji na tabeli, jer je do sada sakupio samo tri boda, pa će pokušati da ispravi dosadašnje propuste na ekipi Dalmatinca, koja ne blista na gostujućim terenima, ali važi za čvrstu ekipu, pa je moguće da se sa ovog gostovanja rukometaši iz Riđice kući vrate uzdignute glave.