četvrtak, 28 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

RUKOMETAŠI APATINA GOSTUJU U BANATSKOM KARLOVCU, A PRIGREVČANI DOČEKUJU ŽSK

Pred klubovima sa ovih područja sledi jedan veoma težak rukometni vikend. U Prvoj ligi Sever rukometaši Apatina gostuju u Banatskom Karlovcu istoimenom domaćinu i to je derbi kola, jer su Apatinci na deobi od prvog do trećeg mesta na tabeli sa 14 osvojenih bodova, dok je domaćin odmah iza vodećih timova sa bodom manje. Ovo je verovatno najteže gostovanje za rukometaše Apatina koji su najavili pohod na titulu prvaka, pa verovatno da na put odlaze rešeni da ostvare pobedu i ostanu u grupi vodećih timova.

Igrači Somboreletra nakon ubedljivog poraza u prošlom kolu na svom terenu od Potisje Pletikos 14:42 odlaze u Gajdobru na megdan Hercegovcu koji je u grupi vodećih timova i objektivno rečeno mali su im izgledi da ostvare nešto više od poraza. Inače Somborci su nakon devet odigranih kola na predposlednjem mestu na tabeli sa četiri osvojena boda.

U Drugoj ligi Sever na programu je 11. kolo u kome Prigrevčani dočekuju ŽSK iz Žablja sa ambicijama da ostvare još jednu pobedu i ostanu u gornjem delu tabele, ali protivnik učenika trenera Milke Nikšić je čvrsta i nepredvidiva ekipa koja je u prošlom kolu savladala dotadašnjeg lidera na tabeli Metalac iz Futoga.

Dalmatinac će u Riđici dočekati ekipu Crepaja sa realnim izgledima da ostvari trijumf i učvrsti se u sredinu tabele. Riđičani imaju bod više od narednog protivnika i prednost domaćeg terena što bi trebalo da je dovoljno za nove bodove.

U ovom kolu najmanje izgleda da izbegnu još jedan poraz imaju rukometaši Sombora koji su na začelju tabele bez bodova, a u goste odlaze vodećoj Slaviji iz Novog Sada. Novosađani su najubojitija ekipa sa prosekom od 32, 7 datih golova po utakmici, dok su Somborci najslabiji u odbrani sa prosekom od 34,7 primljenih pogodaka.