utorak, 26 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

RUKOMETAŠI APATINA I ZVANIČNO PRVACI PRVE LIGE SEVER

DOLOVO – APATIN 21:25 (10:14)

Pobedom na gostovanju u Dolovu, protiv istoimene ekipe 25:21, u zaostaloj utakmici 16. kola Prve lige Sever, sinoć su rukometaši Apatina ozvaničili titulu prvaka i od jeseni će igrati u Super B ligi. Apatinci kolo pre kraja imaju nedostižnu bodovnu razliku u odnosu na pratioce pa rezultat poslednjeg kola, kada gostuju u Jabuci, nema nikakav značaj.

Šampioni koji su opravdali očekivanja, rukometaši Apatina

Apatinci su od samog početka rezultatski kontrolisali duel u Dolovu. Jedino su u 20. minutu dozvolili da domaćin izjednači na 8:8, ali su odmah nakon toga preuzeli vođstvo koje nisu ispuštali sve do poslednjeg sudijskog zvižduka arbitara iz Vrbasa Dejana Markovića i Borka Boškova. U redovima tima koje predvode treneri Vladimir Đukić i Milan Mihić sa sedam postignutih golova istakao se Stevan Oljača, pogodak manje postigao je Aleksandar Pilipović, a pet puta se u listu strelaca upisao Jugoslav Krec.

Apatinci su najavljivali ovaj rezultat i treba im čestitati na velikom uspehu, jer će se nakon skoro dve decenije u Apatinu ponovo igrati rukomet saveznog ranga.