subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ŠAMPIONSKI PLES MILICE ZANZE

ZLATO ZA APATINSKU ATLETIČARKU

U Splitu se trenutno održava veliko međunarodno superfinale sportskih igara mladih koje je počelo 18. i trajaće do 22. avgusta. Ova prestižna sportska manifestacija okupila je najbolje mlade takmičare koji su to pravo stakli kroz razne kvalifikacije u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Na programu je više sportskih disciplina, a ona najinteresantnija za naše sugrađane, ali i celu Srbiju je u atletici. Tu je Apatin imao dva predstavnika Milicu Zanze i Miloša Drekovića koji su zablistali i opravdali sva očekivanja.

Zlato oko vrata naše Milice Zanze

Šampionka, u finalnoj trci na 60 metara u svom uzrastu je Milica Zanze. Ona je superiorno osvojila titulu prvaka i iza sebe ostavila sve protivnice. Milica je bukvalno plesala atletskom stazom ne dozvolivši rivalkama ni trunke nade, pa se komotno može reći da je dominirala. Ovo je izuzetno veliki uspeh, jer se ne sme zaboraviti bitan podatak da je naša opština brojčano mala u odnosu a ostale centre, ali zato veoma darovita sa talenitma koji svoje umeće pokazuju ne velikim takmičenjima. Osvajanjem zlata mlada Apatinka je skrenula pažnju na sebe, obradovala celu naciju i postala ponos Atletskog kluba Apatin.

Nema sumnje da bi ovaj uspeh bio uvećan da naš Miloš Dreković nije nastupao u grupi gde su trčali takmičari godinu dana stariji, što je u tom uzrastu veliki i nenadoknadiv hendikep. Njegovo četvrto mesto se može smatrati vrhunskim rezultatom. Drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi svrstalo ga je u red favorita, ali je nažalost konkurencija bila jača od želje mladog Apatinca, kome se mora častitati na svemu što je uradio.

Naravno, tu je i trener Bojan Tomašević bez čijeg savesnog rada i prijateljskog odnosa sa takmičarima od svega ovoga ne bi bilo ništa. Ubeđeni smo da je on trenutno najponosniji čovek jer je satisfakcija za veliki rad i uložen trud na kraju rezultirao pomenutim zlatom i Miloševim četvrtim mestom. Svaka čast!