utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ŠESTI MEĐUNARODNI PLESNI FESTIVAL – ORIJENTALIJA 2018.

Petak, 21.09. – 23.09.2018. @ Sombor 

Međunarodni plesni festival Orijentalija održava se već šestu godinu za redom u Somboru. Ove godine u okviru festivala održaće se radionice orijentalnog plesa za početnike, plesne i teorijske radionice za plesače koje će držati instruktori iz Budimpešte, Beograda i Tuzle, takmičenje u orijentalnom plesu i veliki plesni koncert. Ovaj projekat sprovode plesna grupa Inana i UG ARTiFAKT iz Sombora sa željom da se u Somboru unapredi plesna kultura i da se na adekvatan način promoviše ovaj oblik scenske umetnosti, deo nematerijalnog kulturnog nasleđa i vrsta rekreacije.

Orijentalija umrežava plesače Sombora sa plesnim kolegama iz Srbije i regiona koji zajedničkim snagama Somboru pokazuju svu lepotu i raznolikost plesa, od standardnih i latinoameričkih plesova, preko hip hopa, zumbe i modernog plesa do orijentalnog plesa, jer će sve ove plesne forme biti prikazane na velikom plesnom koncertu koji će se održati u petak, 21. septembra u Svečanoj sali Mađarske građanske kasine sa početkom u 19h.
Projekat Orijentalija 2018. podržao je Grad Sombor u okviru LAP-a za mlade za 2018. godinu.

Informacije: Udruženje građana ARTiFAKT; 063/ 888 78 66 (Brankica Ćurčić, koordinatorka projekta); www.orienthalia. weebly.com;
https://www.facebook.com/ inannaplus/