petak, 25 junaApa-press vam želi dobrodošlicu!

SJAJNE VESTI IZ ODBOJKAŠKOG KLUBA APATIN – SANJA MALEŠ U REPREZENTACIJI SRBIJE

Na međunarodnom turniru „Street volley  Apatin 2019“ učestvovala su  42 kluba

Na 20 mini odbojkaških  terena, dužinom cele glavne ulice Srpskih Vladara u Apatinu ,takmičilo se 247 ekipa ,u osam uzrasnih kategorija.

Više od 100 trenera su doveli u Apatin 1250 dečaka i devojčica

Kao i prethodnih godina, 20 sudija sa teritorije Vojvodine su odlično odsudili oko 300 utakmica.

Ove godine organizatori su doneli odluku ,koja se po oceni svih učesnika turnira pokazala kao napredak u organizaciji turnira.U svim kategorijama i na svakom od 20 terena podeljene su nagrade: pehari, medalje i individualne nagrade za prve tri ekipe, tj za pobednike terena.

Najviše zlatnih medalja na turniru Street Volley Apatin 2019 su osvojili NS Volley Team Novi Sad i ŽOK Spartak Subotica.

Najviše medalja na turniru, ukupno 8 su osvojile odbojkašice Apatina.

Street Volley Apatin je poslednje četiri godine najmasovniji i največi turnir u uličnoj odbojci u Srbiji i regionu.

Turnir Street volley Apatin 2019 je odlično organizovao Odbojkaški klub  Apatin.

Organizaciju ovog turnira su pomogli: SO Apatini i Sportski savez opštine Apatin, Weber Apatin, Diskont pića Slap, Bio Pinćir.

A sada vest koja mora da obraduje sve ljubitelje sporta.

Odbojkašica Apatina, Sanja Maleš ( 18 godina ) će nastupati za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu 2019 u Beach Volleyu, za seniore i seniorke do 20 godina.
Evropsko prvenstvo u Beach Volleyu 2019  će se održati u Geteborgu, u Švedskoj od 26 do 30 juna u  gradu koji ima najćevi zatvoreni centar na svetu za odbojku na pesku.
Za Srbiju na Evropskom prvenstvu 2019 u ženskoj konkurenicji nastupaju  Sanja Maleš iz Apatina i  Teodora Joldić  iz Novog Sada.

Sistemom takmičenja 32 muške i 32 ženske reprezentacije su svrstane u po 8 grupa.

Povezano:  SVE JE SPREMNO ZA START!

U takmičenju po grupama igra se po sistemu svako sa svakim. Svaka od četiri reprezentacije iz svake grupe odigraće po 3 utakmice u grupi.

Plasman u nastavak takmičenja izboriće po 3 ekipe iz svake grupe.

Pobednici svih osam  grupa će izboriti direktan plasman u 2. kolo razigravanja za plasman u polufinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati mečeve za prolazak u drugu fazu takmičenja.

Nakon utakmica 3. kola ,uslediće  i polufinalni mečevi koji su na programu 29 juna.,dok će se 30 juna usubotu odigrati utakmice za treće mesto i finale Evropskog prvenstva 2019.

Grad Geteborg koji će biti po prvi put domaćin Evropskog prvenstva u Beach Volleyu je drugi grad po veličini u Švedsko. Ovaj grad sa 600 000 stanovnika ima svoje ime na svetskoj mapi kada je odbojka na pesku u pitanju ,jer je bio domaćin velikog broja značajnih turnira u Beach Volleyu.

Beach Volley klub Geteborg ima preko 1500 članova,a njihov  zatvoreni objekat za odbojku na pesku,koji ima u svom kompleksu  i veliki broj otvorenih terena i Hotel, godišnje poseti oko 300 000 turista.

Odbojka na pesku, popularni Beach Volley je jedan od najgledanijih sportova na Olimpijskim igrama, pogotvu ženski turnir.
Odbojka kao  sport na olimpijskim igrama, kada su u pitanju ekipni sportovi može da donese najviše medalja svakoj državi, ukupno 6 računajući beach volley i dvoransku odbojku u muškoj i ženskoj konkutenciji zajedno.