subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SLAVIJINI POLA TUCETA U MREŽI SOMBORSKIH ŽELEZNIČARA

ŽAK – SLAVIJA (Pivnice)  0:6 (0:1)

Novi poraz fudbalera somborskog ŽAK-a, i to pred svojim navijačima na igralištu pored pruge, samo je produžetak krize u kojoj se našao ovaj klub ove jeseni u prvenstvu Područja. Pola tuceta golova, nastavak nemoćne igre somborskih železničara prouzrokovao je poraz i u devetom kolu, gde su savladani od Slavije iz Pivnica sa 0:6.

Peti nepovoljan rezultat na svom igralištu od početka jesenjeg dela prvenstva, primljenih 30 golova, ili 6 u proseku po jednom meču, kazuju da se crno-beli sastav našao u veoma nepovoljnoj situaciji i po svemu sudeći će jesen završiti na poslednjem mestu na tabeli.
Mladi i neiskusni žakovci u subotu su bili lišeni usluga dvojice standardnih i iskusnijih prvotimaca, Lekaja i Trivunovića, koji nisu nastupili zbog parnih žutih kartona, a zamene nisu mogle pružiti dostojan otpor raspoloženim strelcima Slavije iz Pivnica.
Iako je izgledalo da će se prvo poluvreme završiti nerešenim rezltatom 0:0, jedena greška odbrambenih igrača domaćeg tima, koštalaih je gola u 42 minutu, kada je Marojević postigao prvi pogodak na utakmici.
Nastavak u drugom delu je bio više nego očajan, jer su za svega nekoliko minuta primljena dva vrlo jevtina gola, posle čega i treći, koji ide na dušu golmana, jer mu je lopta prošla i kroz ruke i kroz noge, posle jednog slabog šuta glavom centarfora Slavije. Do kraja utakmice gosti koriste slabu koncetraciju domaćeg tima i sa još dva postignuta gola, lako dolaze do bodova i visoke pobede. I na ovoj utakmici, kao i na predhodnim, bolna tačka u timu Somboraca je golman.

Više od dva meseca ŽAK ne može da reši pitanje čuvara mreže, pa se opravdano strahuje  šta će biti u nastavku prvenstva, u sledećih šest kola. Već narednog vikenda Somborci idu na gostovanje u Ratkovo, i sa zebnjom se očekuje rezultat sa ove utakmice.

V.Janković