subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SLOGA IZ ČONOPLJE I ZVANIČNO SRPSKOLIGAŠ!

Dileme, ako je upošte i bilo, sada više nema. Sloga iz Čonoplje će u narednom prvenstvu igrati u Srpskoj ligi Vojvodina. Sva nagađanja, predpostavke, pa i glasine, pala su u vodu, jer je stav čelnih ljudi kluba jasan, a on glasi: Čonoplja ispisuje novu istoriju fudbala, igramo u Srpskoj ligi!

Napokon prvaci, Sloga iz Čonoplje

Klub iz relativno malog sela u sklopu somborske opštine uspeo je da, u veoma jakoj konkurenciji, gde je bilo nekadašnjih prvoligaša i srpskoligaša, osvoji titulu prvaka. Dominacija Čonopljanaca bila je evidentna od samog starta prvenstva, pa su prisilnu pauzu dočekali sa velikom bodovnom prednosti, koja je tada iznosila čak plus 12 bodova! Iza čete trenerskog tandema Aleksandar Lazarević – Mladen Vuković ostali su Stari Grad (B. Palanka), Mladosti iz Apatina, ČSK iz Čelareva i ostali. Bilans imresivan, po jedan poraz i remi uz 16 pobeda odslikavaju odnos snaga tokom čitave sezone vojvođanskih ligaša sa Severa. Nema sumnje da će ovaj rezultat biti utkan zlatnim slovima u istoriji kluba, a godini uspeha svakako da se mora dodati pehar pobenika Kupa Zapadno-bačkog okruga, i plasman u završnicu na nivou pokrajine.

Mladen Vuković i Aleksandar Lazarević, treneri koji su uspeli ono što mnogi drugi nisu

U ovakvim situacijama nezahvalno je upoređivati učinak pojedinaca, jer je uspeh plod kolektivnog rada, a treneri Aleksandar Lazarević i Mladen Vuković uglavnom su se oslanjali na igrače i Čonoplje i okoline. Mnogima je bila čast nositi dres sa grbom Sloge, pa zaslužuju da se nađu među slavljenicima i onima koji će ostati upamćeni kao deo ’’plavo-bele’’ čete koja je ostvarila najveći klupski uspeh. Treneri su uvek mogli da račanaju na: Bulovića, Grgića, Konjovića, Bajčeva, Vidovića, Cvetkovića, Purića, kapitena Ninkovića, Vukovića, Stojakovića, Tepavca, Krstića, Peruničića, Rančića, Makara, Matijević, Žunića, Jajića, Marinkovića , Bojića. Zasluge za veliki uspeh moraju ići i na adresu bivšim prvotimcima: Čovinu, Đoroviću, Rajčanji, Kemenju, Baniću, Sekuliću, Veselinoviću, Lapčiću, Žeželju, Stojšiću, Kovačeviću i Vemića. Svi oni dali su doprinos uspehu koji je glavna tema svih razgovora u Čonoplji, ali mora se napomenuti da su imali nesebičnu i sjajnu podršku u vernim navijačima koji su uvek bili uz klub.

Bez njega se ne bi moglo, Dejan Tepavac sponzor i dobrotvor čonopljanskog fudbala

Sloga je osnovana 1946. godine, od nekadašnjih kolonista iz Krajine, (mada je godina osnivanja 1924) i uglavnom je igrala u opštinskim i područnim ligama. Uspon kreće od 1996. godine kada smo prvi put zaigrali u Vojvođanskoj ligi. U poslednjih pet godina beležili smo konstantan uspon i uvek smo bili u grupi timova koji su kreirali vrh tabele. Nažalost, večiti drugi. Posrećilo nam se da u tekućem šampionatu srušili neugodnu tradiciju i zasluženo se domogli vrha, kaže dugogodišnji prvi čovek Sloge, a sada sekretar Mirko Ninković.

U nastojanjima da se ranije domognu titule, onemogućili su ih sadašnji srpskoligaši, Bratstvo1946, Bečej 1919, Srbobran, Radnički1912(Sombor). Prošle godine u baražu ostali uskraćeni za viši rang u duelu sa Vojvodinom iz Perleza, zbog pravila primljenog gola u gostima.

Sa ponosom ističemo da su iz Čonoplje poznati internacionalci Kosanović (Poljska i Belgija), Sekulić (Vojvodina i Mađarska) i Kovačević (Kina). Infrastruktura je u zadovoljavajućem stanju, mada bi mogla biti bolja. Trenutno se postavljaju reflektori i trudimo se da što spremniji dočekamo start prvenstva. Mi unutar kluba ne smemo zanemariti ničiju pomoć, ali u prvi plan moramo staviti nesebičnu i ogromnu pomoć sponzora Dejana Tepavca, naglašava Mirko Ninković, i dodaje da će problem biti, kao i kod mnogih drugih manjih sredina omladinski pogon.

Za Čonopljance će Srpska liga biti svojevrsni izazov, mada veliki broj igrača ima iskustvo igranja u trećem rangu takmičenja.

Ukoliko se dobro organizujemo, a hoćemo, uz respekt prema klubovima iz poznatih centara, nastojaćemo da mnogima pomrsimo račune – poručio je Ninković, i sa čelnicima kluba pokušaće da u narednom periodu pronađu dodatna sredstva za igranje u Vojvođanskoj ligi.