subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SLOGA IZ ČONOPLJE SPREMNA ZA DERBI SA ČSK PIVARA

Za fudbalere Sloge iz Čonoplje projekat zvani Srpska liga grupa Vojvodina kreće u subotu 7. marta od 14;30 časova

Toga dana Čonopljanci igraju na svom terenu utakmicu 16. kola Vojvođanske lige Sever, koja bi mogla biti jedna od ključnih u rasplatu oko samog vrha tabele. Naime, u goste im dolazi ČSK Pivara iz Čelareva i sam pogled na tabelu dovoljno govori o kakvom je susretu reč. Sloga je vodeća i ima 40 bodova, devet više od rivala koji dolazi u premijernom kolu prolećnog dela sezone i sa pobedom bodovna razlika bi se uvećela i verovatno da bi bila nedostižna. Iz tog razloga trener Aleksandar Lazarević tempirao je formu igrača za sami start, a koliko su sve linije uigrane i sa kakvim potencijalom raspolažu novajlije, verovatno da će subotnji derbi u velikoj meri odgonetnuti.

-Igrači su se trudili, ali kroz pripremne utakmice trener Lazarević nije mogao uvek da računa na sve fudbalere. Često su nas u tome omeli grip i lakše povrede. No, i pored toga prikazane su dobre igre u kontrolnim utakmicama. Savladani su Crvenka, Bačalmaš, Đurđin, Radnički Sombor i Tekstilac, a nerešeno smo odigrali sa Tavankutom i kulskim Hajdukom, referiše sekretar kluba Mirko Ninković.

Za derbi od koga se očekuje puno trener Lazarević će imati na raspolaganju sve igrače. Pored starosedelaca Bulovića, Grgića, Konjovića, Purića, Vidovića, Bojića, Ninkovića i Bajčeva, tu su još pridošlice Rančić, Makar, Vuković, Cvetković, Stojaković i Matijević. Njima će se pridružiti omladinci Tepavac, Žunić, Krstić, Jajić i Marinkvić.

-Klub se nalazi u situaciji da po prvi put uđe u društvo srpskoligaša, što je za nas veoma bitno radi daljeg razvoja fudbala. Imamo dobru bodovnu zalihu, raspored kola nam odgovara i na igračima je da odbrane trenutnu poziciju na tabeli. Verujem da su i oni svesni da ukoliko reše subotnji derbi u svoju korist da će im put do titule prvaka biti lakši i da će napraviti krupan korak ka Olimpu. Ujedno očekujemo veliku posetu, jer je interesovanje za derbi ogromno, pa će podrška sa tribina biti dragocena i nadam se stimulans za dobro izdanje, kaže sekretar Ninković.