subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SLOGA IZGUBILA U SUBOTICI OD BAČKE 1901

Bačka 1901 – Sloga 2:0 (1:0)

Sudija: Dragan Arsić (Novi Sad)

Strelci: Šljivančanin 2 (Bačka 1901).

Žuti kartoni: Matijević (Bačka 1901). Bojić, Vuković, Purić, Cvetković, Vemić (Sloga).

Crveni karton: Šapić, Rančić (Sloga).

Bačka 1901: Pilipović, Šafranj (Matijević), Đurović, Bjedov, Mezei, Glišović, Radmanović, Manojlović, Provči (Simić), Lazić (Bogojević), Šljivančanin.

Sloga: Šepić, Stanković, Vukas (Makar), Vuković (Rančić), Vemić, Konjović, Bajčev, Purić, Cvetković, Stojaković (Bulović), Bojić (Simić) (Milošević).

Mada se to po rezultatu ne bi moglo reći, fudbaleri Sloge iz Čonoplje bili su u najmanju ruku ravnopravan rival ekipi Bačke 1901 iz Subotice. Čonopljanci su izgubili utakmicu 6. kola Srpske lige Vojvodina sa 0:2 zahvaljujući neefikasnosti, jer su promašili nekoliko veoma izglednih prilika, a sa druge strane olako su primili dva pogotka i usput zaradili pet žutih i dva crvena kartona.

Utakmica je “prelomljena” u 36. minutu kada je sudija Arsić iz Novog Sada start mladog golmana Šepić nad Šljivančaninom okarakterisao kao jedanaesterac, a usput mu pokazao crveni karton. I pored toga što su bili brojčano slabiji Čonopljanci su imali inicijativu, napadali, ali to nisu uspeli da realizuju, pa je sredinom drugog poluvremena Šljivančanin svojim drugim pogotkom otklonio sve dileme oko konačnog pobednika. U beležnici arbitra Arsića upisano je da je Rinčić nakon susreta zbog uvreda zaradio crveni karton, tako da će Čonopljanci imati velikih poteškoća oko sastava tima.

Sloga je do sada osvojila tri boda i nalazi su u nezavidnom položaju na tabeli, a već u sredu je na programu sedmo kolo u kome će Sloga ugostiti iz kola u kolo sve stabilniji i bolji Hajduk 1912 iz Kule.