sreda, 28 julaApa-press vam želi dobrodošlicu!

SOMBOR DOMAĆIN KUPA NACIJA ZA ŽENE U BOKSU

U organizaciji Bokserskog saveza Srbije u Somboru će se od 9. do 17. januara održati 10. Kup nacija u boksu za žene

Svi mečevi će se održati u Gradskoj hali Mostonga, jer je Bokserski klub Sombor dobio ulogu tehničkog partnera i organizatora, ali zbog poznate situacije sa pandemijom, ovo takmičenje će proći bez prisustva publike. Ipak, ljubitelji plemenite veštine imaće priliku da u direktnim prenosima uživaju u borbama jer će se kompletan događaj prenositi na Facebok stranicama Bokserskog saveza Srbije, kao i na stranicama Kupa Nacija.

Po programu je predviđeno da se prva dva dana obave medicinske provere, a od 11. do 13. januara kreću eliminacione borbe, četvrtfinala su 14. januara, 15. polufinala i završnica je 16. januara kada su na programu finalne borbe.

Inače, na turniru će nastupiti takmičarke u konkurenciji školarke, juniorke, mlade nade i seniorke. Do sada su najuspešnije bile reprezentacije Rusije, kojoj je slavila prošle godine i po četvri put osvajile trofej, isto toliko puta su najuspešnije bile takmičarke Kazahstana. Organizator se nada da će i ove godine ove dve reprezentacije uzeti učešće i uveličati ovaj jubilarni 10. Kup Nacija, a najavljuje se dolazak svih reprezentacija iz Regiona kao i najjači sastav domaćina Srbije.