četvrtak, 28 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SOMBORCI SPREMNI ZA NASTAVAK PRVENSTVA – ANTUNIĆ PORUČUJE: NIKO NAM NE MOŽE USKRATITI PRAVO NA POBEDE

U subotu od 14,30 časova na Gradskom stadionu u Somboru krenuće lopta sa centra, a to će biti najava početka prolećnog dela sezone u Srpskoj ligi Vojvodina. Radnički 1912 u nastavak takmičenja ulazi sa druge pozicije na tabeli i sa velikim, po mnogim procenama nedostižnim zaostatkom od 11 bodova iza vodeće Mladosti GAT iz Novog Sada. Međutim, Somborci ne razmišljaju u tom smeru, već najavljuju veliku borbu do poslednjeg sudijskog zvižduka. Prva prepreka će im biti Sloboda iz Novih Kozaraca i biće to prilika da se vidi koliko su izabranici trenera Dušana Jevrića spremni za velike izazove.

Uželeli smo se prvenstvenih utakmica. Pauza je bila duga, pa svi jedva čekamo subotu. Misli su nam okrenute ka Slobodi, našem prvom protivniku. Idemo iz utakmice u utakmicu i u svaku ćemo ući sa istim ambicijama, da osvojimo tri boda, kaže najbolji igrač somborske opštine za 2020. godinu Igor Antunić i dodaje:- Niko ne može da nam oduzme pravo da se nadamo krajnjem uspehu niti nas iko meže sprečiti da se pošteno borimo za svaki bod. U nastavak takmičenja ulazimo sa jasnim ciljem i od toga ne odustajemo, a da li ćemo uspeti ostaje da se vidi. U svakom slučaju trudićemo se da damo dodatnu draž prvenstvu za koje mnogi smatraju da je već odlučeno.

Procena je da su igrači Radničkog 1912 dobro odradili pripreme i sada je pred dosta izmenjenim sastavom obaveza da pružaju igre koje će opravdati te tvrdnje.

Tim je dosta izmenjen i podlmađen. Kroz seriju prijateljskih utakmica pokazali smo određen kvalitet i smatram da smo spremni za duge i naporne prvenstvene okršaje. Malo nam je i sreća bila naklonjena jer smo izbegli povrede pa ćemo moći da nastupimo u najjačem sastavu. Jedino je Lazić zbog kartona van stroja, ali i pored toga smatram da ćemo nastaviti seriju pobeda na domaćem terenu i na taj način sačuvati trenutno drugo mesto na tabeli, poručuje Antunić.

Mladi napadač somborskog trećeligaša zna da se bodovi tokom proleća teško osvajaju i da će zbog činjenice da ispada čak šet ekipa svaka utakmica biti veoma teška.

Više od pola timova u ligi je ugroženo i biće teško pobeđivati, pogotovo u startu kada su svi fizički spremni i puni elana, ali to daje dodatni motiv. Još da se situacija sa pandemojom stabilizuje i da se na tribine vrate navijači, utisak bi bio mnogo lepši, ali to je nešto na šta se ne može uticati. Cenimo svakog protivnika, pa i subotnju Slobodu koja je u veoma teškom položaju, ali mi imamo obavezu prema klubu, pristalicama Radničkog 1912 i celoj opštini da dostojno prezentujemo somborski fudbal i tako će biti, kategoričan je brzonogi napadač Somboraca i prvi strelac Igor Antunić.