subota, 6 martaApa-press vam želi dobrodošlicu!

SOMBORSKI MARATONCI PROSLAVILI DEVETI ROĐENDAN

Prigodnim druženjem na jednom bungalovu na Velikom Bačkom kanalu u subotu, 9. februara, proslavljen je deveti rođendan somborskih maratonaca. Uz prisustvo pedesetak članova i njihovih gostiju, skup je otvorio Damir Marković, predsednik ARK Somaraton, i u kratkom govoru se prisutnima osvrnuo na minulu godinu i događaje koji su je obeležili, te planovima kluba za tekuću, posle čega se pristupilo dodeli priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. 
Bojana Radovanović, dopisnica RTV, dobila je plaketu za doprinos u popularizaciji rekreativnog trčanja i za izveštavanje o aktivnostima kluba. Tijana Odobašić i Đuka Čeljuska nagrađeni su za postignute rezultate u 2018. godini. Svoje prve maratone istrčali su u minuloj godini Tamara Rnjak, Biljana Vezmar ,Maja Bodrožoć, Djordje Munjas i Miloš Petrovići svi oni su dobili prigodna priznanja. U minuloj godini najuspešniji takmičari su bili Mirjana Došen, Danica Grujić, Vesna Bjelan, Miloš Kesić, Josip Major i Zoran Nikolić.
O aktivnostima kluba u tekućoj godini, na prvom mestu je svakako četrdeseti, jubilarni somborski polumaraton, koji će se održati u trećoj nedelji maja, a već sada organizator je spreman da prihvati prve prijave za ovaj veliki atletski događaj u gradu zelenila.

Foto i tekst: Vinko Janković

Povezano:  RATKOVČANI ZADOVOLJNI I BODOM PROTIV STANIŠIĆA 1920