petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SPORTSKI VREMEPLOV Broj 16

STJEPAN – PEPO – PAVLOVIĆ

Omiljen u svakom društvu, Stjepan – Pepo – Pavlović

Jedan od najomiljenijih, a u svoje vreme i nezamenjivih fudbalera apatinske Mladosti bio je Stjepan – Pepo – Pavlović. Uvek vedrog duha, nasmejanog lica i iskrenog i odanog srca prema sredini u kojoj je živeo, Pepo je imao veliki krug prijatelja koji su ga istinski cenili i voleli. Sa nepunih 17 godina uvršćen je u prvi tim apatinske Mladosti, a debitovao je u sezoni 1974/75. Njegovo ime se vezuje za tadašnje najveće uspehe kluba, jer je bio deo tima koji se plasirao u staru Vojvođansku ligu gde je do kraja karijere bio uzdanica tima.

Za najdraži klub, svoju Mladost, odigrao je preko 200 zvaničnih susreta i šest puta se upisao u listu strelaca. Bio je standardni prvotimac punih 14 godina, a poslednji put je obukao dres apatinskih crveno-belih 16. novembra 1988. godine u duelu sa višestrukim prvakom Jugoslavije Crvenom zvezdom. Bila je to prijateljska utakmica u znak oproštaja čak osam prvotimaca Mladosti. Toga dana pored Pape „kopačke o klin“ su okačili još: Nikica – Žair – Radaković, Jovan – Joco – Popović, Stevan – Viski – Đukić, Dragan – Četo – Kukić, Milan – Troto – Basarić, Stanko – Ćana – Jančić, Aleksandar – Čepe – Bojković i Radomir – Rajko – Golović.

Na žalost, Pepo je živeo kratko. Smrt ga je zadesila na rekreativnom fudbalu kada mu je pozlilo i svi pokušaji lekara da ga vrate u život bili su bezuspešni. Ovaj čovek ostao je svima u lepom sećanju. Znao je u svakom trenutku da svojim duhovitim pričama raspoloži kompletnu ekipu i unese pozitivnu atmosferu.