utorak, 26 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SRĐAN ŽAKULA SE VRAĆA U NOVOSADSKU VOJVODINU

Drugi pišu: Verovatno da mnogi još pamte sjsjne intervencije Srđana Žakule koji je ponikao u apatinskoj Mladosti, a potom bio standardni golman superligaških klubova kako u Srbiji tako i na međunarodnoj sceni. U novosadskom Dnevniku osvanuo je takst o ovom veoma savesnom sportisti koji je iza sebe uvek ostavljao dubok i neizbrisiv trag, pa ne čudi što je često u superlativu prisutan u medijima.

Srđan Žakula radiće ponovo u Vojvodini kao trener golmana

Izvor: Dnevnik.rs

 

Navijači Vojvodine i te kako su cenili golmansko umeće Srđana Žakule i bili su sigurni i mirni dok je on stajao između stativa Vošinog gola.

Popularni Žak bio je posebno majstor za odbranu jedanaesteraca i ne jednom je, upravo tome zahvljujući, tim iz Novog Sada stizao do sjajnih rezultata. Uostalom, vrsni golman bio je deo Vošinog tima koji je, prvi put u istoriji kluba, stigao do trofeja namenjenog pobedniku Kupa (2014. godine), a bio je učesnik legendarne utakmice u Torinu, kada su crveno-beli do nogu potukli (4:0) favorizovanu Sampdoriju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

– U Spartak sam otišao zajedno s trenerom Aleksandrom Veselinovićem, čiji je pomoćnik tada bio Vladimir Gaćinović, a odličnu saradnju imao sam sa sprotskim direktorom Ljubišom Dunđerskim, koji se takođe nedavno vratio u Novi Sad – prisetio se Žakula, čovek koji je rođen pre 42 godine u hrvatskom gradu Korenici. – Dobro smo radili i otuda su naišli i potonji uspesi Spartaka. Posle sam sarađivao i sa Predragom Roganom, a u poslednje vreme i sa Vladimirom Bučaom, a neka zajednička ideja-vodilja bila nam je promocija mladih, takozvanih “bonus” igrača. To se odnosilo i na golmane, pa smo u nedavno završenom prvenstvu mogli da računamo na još uvek neiskusne Dujmovića, Dubljanića i novopridošlog Vukanića. Nije mi bilo jednostavno da ih izvedem na pravi put, ali je sreća bila u tome što su svi oni bili poslušni i upijali su savete koje sam im davao.

Srđan Žakula

Žakula je i na novom poslu više nego uspešan, a iz njegove “radionice” u Subotici izašli su Miloš Ostojić, danas čuvar mreže Napretka, kao i, u novije vreme, trojica već pomenutih mladih čuvara mreže. I ne samo to: Srđan je bio deo stručnog štaba “plavih golubova” kada su uspeli da eliminišu Spartu iz Praga, takođe u kvalifikacijama za Ligu Evrope, upisavši jedan od najvećih uspeha u evropskoj konkurenciji.  Brzo su proletele godine, pa se naš sagovornik danas ponovo obreo u redovima Vojvodine i u narednom periodu brinuće o formi njenih golmana, kao deo stručnog štaba Slavoljuba Đorđevića.

– Vratio sam se i vidim da mi ni u Novom Sadu neće biti jednostavno. Tu ne mislim na golmane, jer Vojvodina može da računa na kvalitetne čuvare mreže kakvi su Vukliš, Simić, Toroman, pa i mladi Dražić. Problem je, po meni, to što još uvek ne znamo ko će da ostane iz prošlogodišnje ekipe i s kakvim timom ćemo da uđemo u novu sezonu. Iskreno, nadam se da ćemo uspeti da sačuvamo fudbalere poput Vukadinovića i Čovića, ali je sigurno i to da ćemo se, svi mi u klubu, truditi da mladići ponikli u našoj omladinskoj školi, isplivaju u prvi plan i afimrišu se na superligaškoj sceni. Nastavljamo, dakle, s podmlađivanjem crveno-belih i nadam se da ćemo na tom putu da imamo dosta uspeha – dodao je Žakula.