subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

STALA ODBOJKAŠKA PRVENSTVA

Povodom aktuelne situacije, tačnije velikog broja klubova koji u svojim redovima imaju igračice i igrače koji su oboleli virusom Kovid 19, Predsedništvo OSS, kao i ista tela UOKPL i UOKRL, zasedali su i doneli jednoglasnu odluku da se šampionat 2020./2021. prekine.

To se ne odnosi samo na Banka Poštanska štedionica Super ligu, već na sve lige koje su u organizaciji nacionalnog Saveza. Za sada je kao datum nastavka takmičenja, određen 11. decembar, a u OSS, UOKPL i UOKRL će pratiti situaciju u klubovima i shodno tome su moguća „pomeranja“ pomenutog termina. U poslednjih par nedelja, veliki broj utakmica nije odigran, jer su klubovi imali u svojim redovima korona virusom „pozitivne“ igrače ili članove stručnog štaba, pa se može reći da je ova odluka i očekivana. Treba reći da su odgovorni u Odbojkaškom savezu Srbije nisu jedini koji su prekinuli sa takmičenjima, ali su od onih koji su do poslednjeg časa verovali da se neće desiti to što se desilo. Dalje nije moglo,i doneta jw odluka u interesu očuvanja zdravlja.

Poštovati sve mere koje su u intersu zaštite sportista, novi režim treninga

Kako navode iz Odbojkaškog kluba Apatin, oni će nastaviti sa trenažnim procesom, i ujedno poštovati sve mere i odluke koje su donete ili će biti donete u narednom periodu. Iz OK Apatin smatraju da je ova odluka očekivana i jedina ispravna u ovakvoj situaciji.

Odbojka je u Srbiji je jedan od najmasovnijih sportova, a ubedljivo najmasovniji ženski sport koji privlači brojnu omladinu. Sva takmičenja su stala, a kada će odbojkaši i odbojkašice na teren vreme će pokazati.