četvrtak, 28 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

STANIŠIĆ 1920 JEDNOM NOGOM U VOJVOĐANSKOJ LIGI

Fudbalska lađa Stanišića 1920, kojom kormilari trener Sreten Jele Vilotić ubrzano plovi ka krajnjem odredištu zvanom Vojvođanska liga Sever. Prednost koja je bila u pauzi između dva dela prvenstva, nakon dva prolećna kola uvećana je i sada iznosi plus 15 bodova u odnosu na pratioce. To je dovoljna garancija da će se ekipa iz sela u sklopu somborske opštine od jeseni naći među mnogo kvalitetnijim timovima Pokrajine. Gde leži tajna uspeha, jer je bodovna prednost toliko velika da su i rivali shvatili da je nedostižna.

-Pre svega u kvalitetu ekipe, a potom i u ambijentu koji je prisutan unutar kluba. Pozitivna atmosfera je bitan element uspeha, jer ako nema sloge na terenu i u svlačionici, nema ni uspeha. Trudimo se da takvu klimu održavamo i da ne dozvolimo da je bilo koji pojedinac poremeti. Činjenica je da imamo veliku bodovnu prednost, ali nema opuštanja, jer ništa nije gotovo dok se prvenstvo ne okonča. Igrači su svesni da se od njih to očekuje, pa sam ubeđen da će igrati istim žarom i naredne susrete, kaže strateg fudbalera Stanišića 1920 Sreten Jele Vilotić.

Poznato je da Vilotić gaji stil igre koju publika voli, da ekipa na čijoj klupi sedi uglavnom igra na gol više i od tog stila ne odustaje. Kroz bogatu igračku karijeru sarađivao je sa mnogim eminentnim trenerima igajući za klubove u Vojvođanskoj, Drugoj i Prvoj ligu nekadašnje velike Jugoslavije. Mada je bio igrač veznog reda, uz njegovo ime vezuju se mnogi bitni golovi koje je postizao u jakoj konkurenciji. Bogato iskustvo stečeno kroz igračku karijeru prenosio je na mlade Apatince i mnogi od njih su postali vrhunski igrači.

Sreten Jele Vilotić trener Stanišića 1920

-Fudbalu sam posvetio najveći deo života i trudim se da u trenerskom zanatu svakodnevno napredujem. Stil koji gajim je onaj koji publika odobrava, odnosno koji je privlači na tribine. Sebe pronalazim u ofanzivnijem fudbalu i drago mi je što pristalice fudbala to cene. U Stanišiću 1920 igraju provereni i veoma kvalitetni igrači, koji su dobri i kao ljudi pa uspevamo da sprovedemo sve ono što se dogovorimo pre utakmice, tvrdi Vilotić i dodaje: – Klub je veoma organizovan i nije slučajno na putu ka Vojvođanskoj ligi. Nadam se da ćemo se plasirati u Vojvođansku ligu i da će se Stanišić 1920 ustaliti u višem stepenu takmičenja, što će biti dobra prilika mladim igračima iz sela i okolnih mesta da se kale za mnogo veće domete.