subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SUDIJA STEVAN JURIĆ IZ SENTE SA POMOĆNICIMA UNIŠTIO MLADOST

TUŽNO, SRAMNO I PONIŽAVAJUĆE SUĐENJE

Fudbaleri apatinske Mladosti poraženi su na gostovanju u Pačiru od domaće Bačke sa 2:3. Bila je to utakmica 25. kola Vojvođanske lige Sever koja će podmlađenom sastavu Apatinaca ostati u lošem sećanju, jer su najblaže rečeno pokradeni od strane sudijske trojke na čelu sa glavnim arbitrom Stevanom Jurićem iz Sente i njegovim pomoćnicima Jovanom Krušićem iz Kanjiže i Miodragom Trbovićem iz Novog Kneževca. Oni su svojim odlukama direktno uticali na konačan rezultat, jer su priznali pogodak iz klasičnog ofsajda, a svaku ozbiljniju akciju Apatinaca zaustavljali su izmišljajući neke nepostojeće prekršaje.

Više nema nikakve sumnje da je srpski fudbal, zahvaljujući pre svega očajnim sudijama, na najboljem putu da izgubi svaku draž, posetioce i da postane igra za nekoliko klubova. To što arbirti rade nema nikakve veze sa sportom, a najmanje sa fudbalom koji jedino zbog evropskih liga još ima koliku-toliku popularnost kod mladih u Srbiji. Apatinci su u Pačir otišli da odigraju jednu sportsku utakmicu, bez kalkulacija i sa znatno podmlađenim sastavom, bez nekoliko standardnih prvotimaca Mitrovića, Kolje Jovovića, Basarića i Timara, pa su se u startnoj postavi pojavili „bonus“ igrači Jovan Bačić, Đeri i Jeličić, a na klupi su sedela još četiri njivova vršnjaka. 

Dobra igra izabranika trenera Slobodana Bačića i dva pogotka Aljoše Jovovića ostaće u senci sudijske trojke koji su dozvolili da domaćin igra grubo, bez da na bilo koji način pokušaju da zaštite po godinama još dečake u crveno-belim dresovima. Ova sramota mora da ide na čast i dušu onih koji vode naš fudbal i koji koriste svaku priliku da se javno zakunu u poštenje. Mladi Apatinci ne žale za izgubljenim bodovima, jer su od malih nogu učeni da se u sportu pobeđuje i gubi, ali su sa terene otišli tužni, poniženi i uvređeni. I nakon svega što se iz nedelje u nedelju dešava mora se postaviti jedno logično pitanje dokle će sve ovo da traje i kome to ide u prilog. Sportu ne, a da li iz svega ovoga neko drugi ima koristi, pitanje je na koje nije teško pronaći odgovor. Sve je usmereno da se ovaj sport totalno uništi i ugasi.

U taboru Mladosti vlada opravdani gnev i ne mogu se pomiriti sa takvim suđenjem, jer smatraju da ovakve utakmice utiču na regularnost prvenstva, ali i na kvalitet fudbala. Ko će još hteti da ode na zimske i letnje pripreme, da se smrzava na minus 20 ili pari na plus 40 stepeni, kada se pobednik odlučuje za zelenim stolom ili uz neke druge stvari (svima su nam poznate boje tih moćnih papirića).