ponedeljak, 25 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SUTRA APATIN GRAD BOKSA

Sutra će se u Apatinu održati šesto kolo Lige Vojvodine u olimpijskom boksu. Prema najavama nastupiće najbolji pokrajinski bokseri iz svih klubova Vojvodine koji će se boriti za klupske boje. Zvanično merenje obaviće se u periodu od 10 do 11 časova u hali koja pripada Sportskom savezu opštine Apatin, a gde redovno treniraju apatinski bokseri. Nakon toga u 12 časova u zgradi SO Apatin biće održana Skupština Bokserskog saveza Vojvodine, a prve borbe se očekuju oko 14 časova na Trgu Nikola Tesla u Apatinu.

Svojevremeno je domaćin često organizovao ovakve i slične manifestacije, ali je usledila duga pauza pa je ovo u neku ruku polaganje organizacionog ispita za sadašnje rukovodstvo kluba. Mada još nije stigla zvanična lista učesnika i parova koji će boksovati, predsednik Bokserskog kluba Apatin Milan Ćopić se nada da će biti prostora da se u program uvrste i domaći takmičari i da će imati podršku publike.

-Očekujemo da se građani pojave i podrže ovu manifestaciju, jer ona ima cilj da prikažemo sve što olimpijski boks poseduje. Svesni smo da nikada nećemo moći povratiti nekadašnju slavu boksa, ali nam je cilj da mladi vide o čemu je reč i da dođu kako bi se osposobili da se u svakom času mogu odbraniti od eventualnih nasilnika. Ujedno će u našem gradu boraviti mnogi bokserski asovi koji su nekada bili velikani domaćeg i svetskog ringa i to nas obavezuje da sve protekne u najboljem redu, kaže Ćopić.