subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SUTRA DERBI RADNIČKI – MLADOST

Posle dugo godina napokon će lokalni derbi između somborskog Radničkog i apatinske Mladosti pobuditi interesovanje sportske javnosti. Ova utakmica je na programu sutra od 15,30 časova i odigraće se na Gradskom stadionu u Somboru, a oba tima u derbi ulaze puni optimizma i želje da produže serije odličnih igara i rezultata. Somborci su pravo osvežene ovogodišnjeg takmičenja Vojvođanske lige Sever, jer su dospeli u gornji deo tabale i u poslednja četiri kola zabeležili su tri pobede i jedan remi. Četa trenera Srđana Karanovića puna je samopouzdanja, a motiv u komšijskom derbiju uvek je prisutan.

Apatinci se još uvek nadaju da su dovoljno kvalitetni za titulu prvaka, pa u ovaj susret ulaze rešeni da postignu pogodak više i kući se vrate sa tri boda sa kojima bi možda već sutra preuzeli lidersku poziciju na tabeli, jer se u drugom derbiju sastaju vodeća Vojvodina iz Bačkog Gradišta i Mladost iz Bačkog Petrovca.

Stariji ljubotelji fudbala se sećaju da su utakmice Radničkog i Mladosti privlačile veliki broj posetilaca, kojih nažalost ovoga puta neće biti, ali i veliku pažnju sportske javnosti jer su igrači oba tima davali sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat.