ponedeljak, 27 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SUTRA POSLEDNJE KOLO ŠAHOVSKIH PRVENSTAVA

Sutra su na programu mečevi sedmog, poslednjeg kola ovogodišnjih, nešto skraćenih šahovskih liga. Od prošlog kola zna se da će Polet iz Rastine kao prvak Vojvođanske lige od naredne sezone ponovo biti član Druge lige i to je donekle očekivano, mada su šahisti Poleta do pred sami kraj prvenstva imali doslednog rivala u ekipi Hajduka iz Kule koji je porazom u prošlom kolu izgubio sve šanse da se bori za titulu prvaka.

Da bi sigurno opstali u ligi i da ne zavise od drugih rezultata šahisti apatinskog Vulkan Protektora moraju u svojim prostorijama da odigraju barem nerešeno sa Omladincem iz Kucure koji je poslednji na tabeli i samo sa pobedom može da računa na beg sa dna. Apatinci su u prošlom kolu osvojili bod protiv Poleta i sada imaju solidnu prednost nad sutrašnjim protivnikom, ali ako izgube onda bi se situacija mogla iskomplikovati i zavisilo bi mnogo toga od ishoda drugih mečeva, gde su takođe neke ekipe ugrožene pa bi poslednje kolo moglo biti dosta interesantno.

U Bačkoj ligi situacija oko prvaka je neizvesna jer u poslednje kolo somborska ekipa Ravangradske ajkule i Panonija ulaze sa istim brojem bodova i sve će zavisiti od učinka u poslednjem kolu. Somborci imaju dosta teži zadatak jer gostuju vrlo dobroj ekipi Vrbasa koja ima nekoliko odličnih pojedinaca i može se očekivati velika borba do poslednjeg poteza. Na papiru dosta lakši zadatak ima ekipa Panonije koja gostuje u Odžacima domaćoj Mladosti, inače predposlednjoj na tabeli. Čini se da su šahisti Panonije bliži trijumfu jer Odžačani igraju u dosta slaboj formi a obezbedili su opstanak pa će verovatno nastupiti rasterećeni. Prigrevčani kao trećeplasirani na tabeli teoretski mogu biti prvaci, pod uslovom da Ravangradske ajkule i Panonija ne pobede, a podrazumeva se da ostvare pobedu protiv već otpisanog Bačkog Brega koji je ubedljivo poslednji na tabeli. U preostalom meču Bezdan dočekuje Radnički iz Tornjoša i sem prestiža ovaj meč nema drugi značaj.

Svi mečevi počinju u 10 časova.

Roštiljnica GURMAN