subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SVE JE SPREMNO ZA ŠKOLU OLIMPIJSKOG BOKSA

Ideja o osposobljavanju mladih za samoodbranu, koju je predložilo novo rukovodstvo Bokserskog kluba Apatin na čelu sa predsednikom Milanom Ćopićem polako zaživljava. Naime, doneta je odluka da se obezbede termini i da se realizaciji priđe mnogo agilnije.

„Nalazimo se u vremenima kada je nasilje sve prisutnije na ulicama, školama i u celokuopnom društvu širom sveta. Smatramo da je naša obaveza da decu obučimo da se uspešno odbrane od takvih pojava i shodno tome pokrenuli smo jedan projekat gde će deca moći da nauče sve tajne olimpijskog boksa. Podvlačim olimpijskog boksa gde nema kaveza, krvi, surovih udaraca i tome slično. Deci želimo da pokažemo šta su tajne plemenite veštine, jer svi oni koji prođu tu obuku biće sposobni da se koliko – toliko odbrane od eventualnih nasrtaja negativaca. Posebno želim da naglasim da je klub otvoren za svu decu bez obzira na pol, da je obuka besplatna i da ćemo obaviti razgovor sa svakim roditeljom pre nego što bilo koje dete krene da trenira, ističe predsednik kluba Milan Ćopić.

Apatin koji je godinama važio za grad u kome su se rađali veliki bokserski šampioni, sada baca akcenat na nešto drugo.

“Svesni smo da su se vremena promenila i da nikada više neće biti onoliki odziv takmičara. Iz tog razloga želimo da sačuvamo klub, ali i da se opredelimo isključivo na rad sa mladima kojima želimo da prenesemo bogato znanje i iskustvo naših trenera. Roditeljima savetujemo da dođu da vide u kojim uslovima će trenirati njihova deca i da o svemu popričamo. Grad i okolna sela su plakatirana i na njima su istaknuti svi podaci, odnosno kako se možemo kontaktirati i o svemu dogovoriti, kaže Ćopić.