subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

TAVANKUTSKA BERBA PRIJA SOMBORCIMA

Tavankut, selo vrednih voćara i vinogradara, koji u ove prve jesenje dane uveliko beru plodove na plantažama jabuka, krušaka, dunja i grožđa u vinogradima na peskovitoj zemlji severne Bačke, nedelju koriste za odmor i sportska dešavanja u svome mestu. Fudbal je svakako najatraktivnija sportska disciplina, i njemu se poklanja najveći deo pažnje među ljubiteljima sporta u ovom selu subotičke opštine. Gostovanje fudbalera somborskog Radničkog u sezoni berbe, i prvenstveni okršaj sa ekipom Tavankuta, ostaće upamćen po dobroj “berbi“ bodova čete trenera Srđana Karalića u prvenstvu vojvođanskog Severa. Drugi puta za dve godine, momci u crveno-beloj opremi, odnose bodove iz Tavankuta, i ostavljaju domaćine praznih šaka.

Najprijatnije iznenađenje „Severa“. Ekipa somborskog Radničkog

Meč sedmog kola prvenstva Somborci ne započinju baš najbolje. Već u osmoj minuti utakmice primaju gol i sve nagoveštava da bi domaćin mogao da slavi, jer gosti imaju podređenu ulogu, ali kako vreme odmiče tako se igra Radničkog konsoliduje i traže mogućnost da priprete golmanu Leboviću. U međuvremenu domaćin ispušta priliku da udvostruči vođstvo, kada Đukanović u poslednji čas izbija u korner. Na dva minuta pre odlaska na odmor, gosti izvode korner, tačnije Đukanović, a Slobodan Tevanović u skoku matira Lebovića i izjednačuje na 1:1.

U drugom poluvremenu borba se rasplamsava, ređaju se napadi jednog i drugog tima, idu duge lopte na krila, utrčava se, ali mreže miruju sve do 69. minuta. Tada kapiten gostiju Lučić uporno nosi loptu do šesnaesterca domaćina, pronalazi mladog Žeželja na petercu Tavankuta, a ovaj dokazuje da je u odličnoj formi i neoklevajući lukavo  šalje loptu u desni gornji uglo gola Lebovića, za vođstvo od 2:1. Od tada počinje žestoka borba na svakom delu terena, igra se malo oštrije, pa glavni sudija Dudok dobija sve više posla, prvenstveno da smiri nemirne duhove na obe strane. U tom periodu češće se hvata za džep u kojem drži žuti karton i u beležnicu unosi nekoliko imena oba tima. Kako vreme odmiče, gostima se sve manje žuri, dok domaćini žele da svaki napad završe šutom u okvir gola Zorića, koji u dva tri navrata dobro interveniše i sprečava domaćine da dođu do povoljnog rezultata. Čak i tri slobodnjaka sa ivice šesnaesterca nisu urodila plodom za domaćine, pa je i rezultat ostao ne promenjen do kraja susreta. Naredni meč Somborci igraju na Gradskom stadionu u svome gradu, a u goste im dolazi neugodan sastav iz Apatina, ekipa Mladosti, koja tradicionalno dobro prolazi na gostovanju u Somboru. Na drugoj strani, ekipa Tavankuta ima teško gostovanje u Čelarevo, kod ekipe ČSK-a, čije su ambicije mnogo veće, pa će se morati dobro potruditi da se kući vrate ne poraženi.