utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

TAVANKUTSKA BERBA U SOMBORU

Radnički – OFK Tavankut 0:1

Drugo  kolo vojvođanskog Severa, drugi poraz Radničkog i druga pobeda OFK Tavankuta  u  kratkom su glavna obeležja prvenstvene utakmice na premijeri u gradu zelenila.


Gosti iz Tavankuta sasvim zasluženo nose bodove sa Gradskog stadiona u Somboru, a domaćinima žal za jednim bodom, jer su u sudijskoj nadoknadi promašili penal i propustili priliku da bar podele plen sa borbenim Tavakućanima. I na ovoj utakmici fudbaleri Radničkog nisu mogli da nastupe kompletni, a izostanak trojice standardnih (Mazinjanin, Resanović, Lukić) skupo je plaćena porazom pred svojim, malobrojnim  navijačima.
Već u prvih 45 minuta sureta gosti su sa nekoliko akcija pokazali da nisu došli da se brane, a raspoloženi Zorić, čuvar mreže Somboraca, u više navrata je spasio svoj gol i samo zahvaljujući njemu rezultat je ostao sa početka sureta 0:0.

Nastavak je bio sličan, gosti su i dalje bili opasniji rival i samo se čekao trenutak kada će postići gol, a to se desilo u 59. minuti posle jednog slobodnog udarca i akcije koja je okončana vođstvom. Nakon toga fudbaleri Radničkog kreću žešće u ofanzivu i u nekoliko navrata prilaze golu gostiju, ali bez ozbiljnije šanse za gol. Ulaskom iskusnog Dušana Josića živnuo je napad crveno-belih i tako je došlo do šanse u sudijskoj nadoknadi, u  kojoj se našao i on sam, ali je oboren i sudija Repček je pokazao na belu tačku. Lopti je prišao igrač koji je prošle nedelje u Turiji izvodio i promašio jedanaesterac, Predrag Pavin. I ovoga puta je šutirao dosta jako i promašio, jer je loptu poslao preko prečke.
Drugi poraz zaredom je prikovao ekipu Radničkog na začelje tabele, a teško gostovanje u trećem kolu ekipe Bajše samo može da pogorša stanje somborskog kluba.

V.J.