ponedeljak, 18 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

TELESNA MUZIKA ZA DECU PREDŠKOLSKOG UZRASTA

U nedelju 20.juna sa počekom u 10 časova u apatinskom „amfiteatru“ u Gradskom parku održaće se radionica „Telesna muzika“. Učešće je besplatno i namenjeno je deci uzrasta od 5 do 7 godina.

Telesna muzika predstavlja tehniku sviranja po svom telu kao muzičkom instrumentu, uz pevanje i izvođenje pokreta. Razvija mnoge druge sposobnosti sem muzičkih, a pre svega koordinaciju pokreta, koncentraciju, pamćenje. Takođe doprinosi pravilnom izgovaranju reči. Radionice su interaktivne i zabavne, a doprinose komunikativnosti i socijalizaciji, kroz igre koje su njihov sastavni deo. Radionice su namenjene deci od 5 do 7 godina i traju oko 45 minuta.

Voditelji radionice, Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, bave se izvođačkim i pedagoškim radom u oblasti telesne muzike od 2013. godine. Održali su brojne radionice za decu u okviru različitih manifestacija, projekata i festivala, a neki od njih su Kotorski festival pozorišta za decu, projekat „Šta sve moje tijelo može“ (Tivat), Zmajeve dečije igre (Novi Sad), Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (Bačka Palanka), Festival VOLOS (Opatija), Plesni zbirkus (Rijeka), Festival socijalnog cirkusa (Gazijantep).

Ukoliko bude padala kiša program ćemo prebaciti u Veliku salu.