utorak, 26 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

TEŽAK PORAZ VULKAN PROTEKTORA – PRIGREVČANI UBEDLJIVI U ODŽACIMA

U poslednjem kolu prolećnog dela šahovskog prvenstva u Vojvođanskoj ligi šahisti apatinskog Vulkan Protektora doživeli su ubedljiv poraz od Hajduka iz Kule 1:5. I pored činjenice da je Apatincima protivnik tradicionalno neugodan, ovako visok poraz se nije očekivao. Bolehradski je remizirao sa majstorom FIDE Momčilom Babićem i Stojanović je doneo Apatincima pola poena u duelu sa Tadićem, dok su sureti Obradović – Sokić, Ćopić – Vujović, Sekulović – Prekajac i Ožegović – Andrić završeni pobedama gostiju. Apatinci na odmor odlaze kao petoplasirani na tabeli sa skorom od dve pobede i dva poraza, a u nastavku, 5. septembra gostuju ekipi Lajoš Segi iz Bajše.

U Bačkoj ligi Prigrevčani su ostvarili ubedljivu pobedu od 4,5:1,5 na gostovanju u Odžacima protiv domaće Mladosti. Meč je bio uzbudljiv i krajnji rezultat se nije naslućivao sve do ulaska u završnice kada su Prigrevčani bili mnogo staloženiji, pogotovo Serdar i Ostojić koji su zabeležili efektne pobede. Inače oni su bili tragičari pre nedelju dana u porazu od lidera Ravangradskih ajkula, ali su se brzo stabilizovali i u odgovornim partijama zaigrali odlično. Serdar je pobedio Mihajla Domborvskog, Ostojić Milenkovića a Boško Tomašević Arsića, remijem su završene partije Zorić – Branislav Dombrovski, Šakić -Orelj i Pešić – Banjac.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Bački Breg – Bezdan 3:3, Ravangradske ajkule Sombor – Poler 2 Rastina 3,5:2,5, Potiske Kanjiža – Aleksa Šantić 2,5:3,5 i Vrbas – Radnički Tornjoš 5:1.

Na tabeli Vode Ravangradske ajkupe sa maksimalnih 12 bodova, Vrbas je drugi sa 10, a slede Bezdan 8, Prigrevački šahovski klub 7, Radnički 6, Polet 2, Mladost, Bački Breg i Aleksa Šantić po 3 dok je Potisje bez bodova.

Prvenstvo se nastavlja 5. septembra a sastaju se: Radnički – Bački Breg, Aleksa Šantić – Vrbas, Prigrevački šahovski klub – Potisje, Polet – Mladost i Bezdan – Ravangradske ajkule