utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

TIMSKA POBEDA ČLANOVA AK APATIN NA 38. FESTIVALU TRČANjA I PLIVANjA U KANjIŽI

     Bronzane medalje Đure Borbelja i Mariane Čegar Lukić

U Kanjiži je proteklog vikenda održana tradicionalna sportska manifestacija 38. Kanjiški festival trčanja i plivanja na kojem je nastupilo preko 500 takmičara i takmičarki iz desetak zemalja, među kojima je i nastupio i veliki broj članova Atletskog kluba Apatin.

Najuspešniji u pojedinačnoj konkurenciji u glavnoj trci na 21 kilometara, bio je Đuro Borbelj koji je osvojio treće mesto sa rezultatom 1 sat 16 minuta 29 sekundi, dok je u istoj trci drugi član AK Apatin Željko Peković osvojio 13. mesto u sveukupnom plasmanu i drugo mesto u starosnoj kategoriji sa rezultatom 1 sat 32 minuta i 04 sekunde..

U trci na 10 kilometara kod dama Mariana Čegar Lukić osvojila je treće mesto u ženskoj konurenciji bronzanu medalju, u istoj trci nastupile su dve takmičarke Alisa Bajić osvojila je prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji, Lola Antić osvojila je treće mesto u starosnoj kategoriji.

U muškoj trci Miroslav Pešić istrčao je odličnu trku i osvojio je peto mesto u sveukupnom plasmanu i prvo mesto u starosnoj kategoriji sa rezultatom 38 minuta i 30 sekundi, Filip Demić i Nemanja Đurić u sveukupnom plasmanu zauzeli su 23 . i 24. mesto, odnosno treće i četvrto mesto u kategoriji, Saša Antić osvojio 26. mesto (4. mesto u starosnoj kategoriji), Živa Vijoglavin osvojio je 54. mesto (10. mesto u kategoriji),

U sveukupnom ekipnom plasmanu klubova u konkurenciji seniora (zbir rezultata takmičara takmičarki u polumaratonskoj trci i trci na deset kilometara), članovi Atletskog kluba Apatin odneli su zasluženu pobedu.

Uporedo sa učešćima na takmičenjima, Atletski klub Apatin, uporedo sprovodi besplatnu škole atletike za mlade atletičare i atletičarke u tri termina (utorak i četvrtak od 19,00 časova, subota od 09,30 časova) na stadionu OFK Mladost, ovi termini su na snazi do sredine septembra kada će doći do male korekcije vremena. Trening je dostupan svim zainteresovanim, bez novčane nadoknade, informacije u vezi sa treningom mogu se dobiti na email: akapatin2001@gmail.com ili telefon 060 55 37 482.

Takođe se vredno radi na organizaciji 24. Apatinskog Dunavskog polumaratona (20.10.2019. godine) za koji je do sada pristiglo blizu 200 prijava za trke na 21 i 10 kilometara. Dok će za najmlađe takmičare biti upriličene trke na 400 metara.

Prijave za polumaratonsku trku i trku zdravlja na 10 kilometara se mogu izvršiti preko zvaničnog sajta trke: www.dunavskipolumaraton.com. Dok će prijave za mlade atletičare biti na dan takmičenja.

Ove godine očekuje se učešće rekordnog broja takmičara.